Beauty обещанията, които да спазим през 2024-та

Забравете всички грешки в грижата за кожата, за да се радвате на перфектна визия.

Ася Иванова
Ася Иванова 02 януари 2024

С всяко начало на годината се замисляме какво да подобрим през следващите 12 месеца и взимаме решения, които да ни направят по-добра версия на самите себе си.

И ако през изминалата година сме допуснали някои beauty грешки, то е време да спрем да се залъгваме и да станем стриктни в грижата за кожата си. Ето на какво да обърнем внимание!

Околоочен крем всеки ден

Кожата около очите е деликатна и суха, което прави зоната податлива на ранно стареене. За да се справите с фините линии и бръчки, нанасяйте подхранващ крем два пъти дневно. Когато избирате крем търсете в съставките ретинол и хиалуронова киселина. Ретинолът е производен на витамин А, който стимулира продукцията на колаген и ускорява възобновяването на клетките, за да запази кожата сияйна и гладка. Хиалуроновата киселина е овлажнител, който привлича влагата до 1000 пъти собственото си тегло, оставяйки кожата по-мека.

beauty трикове

Ексфолиране поне веднъж седмично

С напредването на възрастта ензимите, които нормално спомагат за ексфолиране на кожата, не са така ефективни, тя може да изглежда загрубяла и грапава. Ревитализирайте я като я ексфолирате с подходящите продукти поне веднъж седмично. Специалистите препоръчват да го правите вечер, така ефектът от ексфолирането ще съвпаден с естествени цикъл на регенериране.

Използвайте термозащита за косата

Преди да използвате уреди за топлинна обработка, нанесете подходящите термозащитни продукти. Директната топлина върху косата може да нанесе вреди - изсушаване, накъсани връхчета, хвърчаща коса. Запазете косата си, като използвате продукти с полимери, силикони и масла като аргановото, например. Ако сте с права или чуплива коса, изберете спрей. Той е лек и няма да опъне вълните. Дамите с къдрава коса да изберат серум, той хидратира, докато предпазва косата от нагряване.

beauty трикове

Хидратация всяка седмица

За да е косата ви лъскава и здрава, използвайте продукт за дълбока хидратация. Продуктите, които са подходящи за всекидневна хидратация, правят косата гладка и лесна за разресване. Тези, предназначени за дълбока хидратация възстановяват и хидратират косъма, а кератинът укрепва структурата му. За да имат по-силен ефект хидратантите измийте косата с топла вода, за да се отвори кутикула и продуктът да проникне в дълбочина, останете възможно по-дълго с продукта, може да използвате шапка, след това измийте със студена вода, за да се затвори кутикула и да "заключи" влагата.

Направете маникюра дълготраен

Не мокрете ноктите преди да нанесете лак. Първо нанесете основа, за да направите повърхността на ноктите по-гладка за лака. След като сте лакирали, нанесете и топ лак, за да увеличите трайността на лака.

Мийте четките си за грим

Почистването на четките за грим е в полза за доброто състояние на кожата ви, допринася за по-добро нанасяне на грима и удължава живота на четките.

Спете повече

Ясно е колко е полезен сънят за добрия външен вид. Затова си обещайте, че през новата година ще намирате повече време за тази безплатна бюти процедура.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA