Най-ефективните тренировки за изгаряне на калории

Заради лошото време навън може да не сте забелязали, но до началото на лятото остават само две седмици. А това означава, че има много малко време за „отслабване до лятото”. Разбира се, в епохата на бодипозитивизма никой няма да ви осъди за особеностите на фигурата, но се съгласете - искате да бъдете най-добрата версия на себе си. За да наваксате и да се освободите от излишните килограми, предлагаме да обърнете внимание на тези видове тренировки - те помагат за изгаряне на максимален брой калории за кратко време.

Тичане

Може би най-популярната форма на физическа активност. Такава тренировка изисква много енергия и следователно допринася за изгарянето на голям брой калории. Развивате издръжливост, тренирате дишането си и губите тегло. Тичането е идеално за тези, които искат да възобновят физическата си активност, като постепенно влизат в спортен режим. И най-важното - един час тичане със скорост осем километра в час ще ви помогне да се отървете от 500-700 калории.

Скуош

Интензивната и активна игра, наподобяваща тениса, е абсолютен шампион в бързото изгаряне на калории. Скуошът изисква концентрация, издръжливост, скорост и сила. В същото време, самият процес е много интересен. Този вид тренировка набира все по-голяма популярност, за което има основателна причина. Половин час скуош изгарят повече от 800 калории.

Интензивна тренировка Body Attack

Body Attack, изобретен от новозеландските треньори Les Mills, съчетава кардио и силова тренировка. Под звуците на динамична музика бързо се редуват скокове, клякания, навеждания. Body Attack може да помогне бързо да се оформи фигурата.. Основното нещо е да издържите на интензивния режим. Но резултатът си струва: за 55 минути можете да се отървете от 700 калории.

Скачане на въже

Това може да изглежда тривиално, но всички модели на Victoria's Secret по време на тренировки практикуват скачане на въже в допълнение към тренировката по бокс. И причината е много проста: само 15 минути скачане на въже са еквивалентни на 30 минути бягане. Упражненията с въже помагат за тонизиране на долните коремни мускули, за стягане на ръцете и подобряване на координацията.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA