Храни без калории? Ядем ги и отслабваме!

Силвия Канин
Силвия Канин 07 август 2019

Кой е най-сигурният начин да отслабнем? Отговорът е прост - трябва да приемаме по-малко калории, отколкото сме изразходили, или казано накратко... трябва да бъдем в калориен дефицит. 
Коя от нас обаче не е усещала тази задача като невъзможен за изкачване връх, като непостижима цел, като най-най-най-трудното нещо, с което сме се захванали. Истината е, че в адски забързаното ни ежедневие броенето на калории е лукс, който не можем да си позволим.
На помощ обаче идва храната. Точно така, тя може да е наш приятел, защото може да ни предложи сит стомах и калориен дефицит.
Как ли? С приема на храни с отрицателен калориен баланс. Това са тези плодове и зеленчуци, които ни носят почти никакви калории, а организмът ни изразходва повече енергия да ги изгори, отколкото те са му доставили. 
Между 20 и 50 калории за 100 грама, тези плодове и зеленчуци са богати на фибри, с ниско съдържание на въглехидрати и с голям процент вода. И ако това не е причина да ги включим в ежедневното си меню! 
Ето някои от храните с отрицателен калориен баланс!

Броколи
Богати на калий, желязо, фосфор, магнезий и витамините Ц и А.

броколи


Спанак
Бомба от зелена енергия с много витамин Ц и желязо.
спанак


Гъби
Богати на минерали и антиоксиданти.
гъби


Грейпфрут
Удоволствие изпълнено с витамин Ц, А, калий и магнезий. Освен всичко това, грейпфрутът е с нисък гликемичен индекс, понижава нивото на инсулина и помага за горнето на мазнините. 
грейпфрут

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA