Храни без калории? Ядем ги и отслабваме!

Силвия Канин
Силвия Канин 07 август 2019

Кой е най-сигурният начин да отслабнем? Отговорът е прост - трябва да приемаме по-малко калории, отколкото сме изразходили, или казано накратко... трябва да бъдем в калориен дефицит. 

Коя от нас обаче не е усещала тази задача като невъзможен за изкачване връх, като непостижима цел, като най-най-най-трудното нещо, с което сме се захванали. Истината е, че в адски забързаното ни ежедневие броенето на калории е лукс, който не можем да си позволим.

На помощ обаче идва храната. Точно така, тя може да е наш приятел, защото може да ни предложи сит стомах и калориен дефицит.

Как ли? С приема на храни с отрицателен калориен баланс. Това са тези плодове и зеленчуци, които ни носят почти никакви калории, а организмът ни изразходва повече енергия да ги изгори, отколкото те са му доставили. 

Между 20 и 50 калории за 100 грама, тези плодове и зеленчуци са богати на фибри, с ниско съдържание на въглехидрати и с голям процент вода. И ако това не е причина да ги включим в ежедневното си меню! 

Ето някои от храните с отрицателен калориен баланс!


Броколи

Богати на калий, желязо, фосфор, магнезий и витамините Ц и А.

Храни без калории? Ядем ги и отслабваме!Спанак

Бомба от зелена енергия с много витамин Ц и желязо.

спанакГъби

Богати на минерали и антиоксиданти.

гъбиГрейпфрут

Удоволствие изпълнено с витамин Ц, А, калий и магнезий. Освен всичко това, грейпфрутът е с нисък гликемичен индекс, понижава нивото на инсулина и помага за горнето на мазнините. 

грейпфрут

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA