Зашеметяващо баскетболно игрище грейна в Лисабон

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 18 август 2019

С „Balance”, Underground Projects представя новия португалски проект Akacorleone aka Pedro Campiche: художествено творение в естествен размер на баскетболно игрище.

Графичната картина е в ярки цветове и представя жена и мъж - всеки от различна страна на игралното поле - позиционирани като крал и кралица от тесте карти. Създаването отнема на португалския художник, илюстратор и графичен дизайнер Pedro Campiche (по-известен като Akacorleone) около девет дни и 91 литра боя.

Според художника смисълът на заглавието „Balance” („БАЛАНС") е в обединяването на хора и сили в едно цяло „Търсенето на истински баланс, перфектният дуализъм между двама души, два отбора, две страни, две реалности, са трудно постижими, но са възможни”, обяснява AkaCorleone. „Концепцията, която стои зад изкуството на този проект, беше да се играе с представата за дуализъм, за две различни гледни точки, две различни страни, които се допълват взаимно, като противоположни версии на една и съща реалност, които могат да бъдат разбрани само като една."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA