Как да си приготвим масло от джинджифил и защо то ни е необходимо?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 03 ноември 2019

Случва се, след дълъг и уж пълноценен сън, сутрин да се събуждаме абсолютно разбити и да отиваме на работа без сили. Или друга ситуация, несвързана с предишната история: след сутрешно бягане получаваме нетърпими болки в коляното, а след час, прекаран в задръствания в града, ни болят кръстът и гърбът. И накрая, трети пример - настроението ни е толкова ужасно, че искаме да се „изкрещим" на някого и да го сложим на мястото му. Какво е общото между тези скици от живота на жената, освен очевидното раздразнение и досадата? Общото е решението на проблема - древна азиатска тайна на джинджифиловото масло..

Как да си направим масло от джинджифил?

Да, можете да си купите концентрирано масло от аптеката, но е доста лесно да си го направите и сами. Всичко, от което се нуждаете, е една чаша пресен корен от джинджифил, една и половина чаши зехтин и няколко прости действия. Изплакнете корените под хладка вода и оставете да изсъхнат за един час. Вземете ренде и настържете джинджифила. Сложете в огнеупорна купа или в малка тавичка, добавете зехтин и сложете във фурната, предварително загрята до 70 градуса, за два часа. След това прецедете маслото през тензух в чиста бутилка. Маслото ще остане свежо до шест месеца, при условие че го съхранявате на хладно място.

Как да си приготвим масло от джинджифил и защо то ни е необходимо?

Как да използвате джинджифиловото масло?

Сега, когато имате домашно масло от джинджифил, знаете ли как да го използвате? За болки в ставите, което е особено актуално през преходните месеци между сезоните, втрийте го в зоните, в които изпитвате дискомфорт - с меки масажиращи движения. Така маслото навлиза в кръвния поток. Облекчението трябва да дойде след 30 минути, а действието ще продължи до пет часа.

Ако искате да използвате продукта за тонизиращи цели, просто вдишайте от него в моменти на гняв, умора или униние. Или нанесете от маслото върху вътрешната страна на китките. Не забравяйте, че самият джинджифил е най-добрият афродизиак, който повишава либидото и се използва в ароматерапията. Освен това, такова масло може да се добави към храната по време на приготвянето на вечерята, което ще я направи по-пикантна.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA