Как да си приготвим масло от джинджифил и защо то ни е необходимо?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 03 ноември 2019

Случва се, след дълъг и уж пълноценен сън, сутрин да се събуждаме абсолютно разбити и да отиваме на работа без сили. Или друга ситуация, несвързана с предишната история: след сутрешно бягане получаваме нетърпими болки в коляното, а след час, прекаран в задръствания в града, ни болят кръстът и гърбът. И накрая, трети пример - настроението ни е толкова ужасно, че искаме да се „изкрещим" на някого и да го сложим на мястото му. Какво е общото между тези скици от живота на жената, освен очевидното раздразнение и досадата? Общото е решението на проблема - древна азиатска тайна на джинджифиловото масло..

Как да си направим масло от джинджифил?

Да, можете да си купите концентрирано масло от аптеката, но е доста лесно да си го направите и сами. Всичко, от което се нуждаете, е една чаша пресен корен от джинджифил, една и половина чаши зехтин и няколко прости действия. Изплакнете корените под хладка вода и оставете да изсъхнат за един час. Вземете ренде и настържете джинджифила. Сложете в огнеупорна купа или в малка тавичка, добавете зехтин и сложете във фурната, предварително загрята до 70 градуса, за два часа. След това прецедете маслото през тензух в чиста бутилка. Маслото ще остане свежо до шест месеца, при условие че го съхранявате на хладно място.

джинджифил

Как да използвате джинджифиловото масло?

Сега, когато имате домашно масло от джинджифил, знаете ли как да го използвате? За болки в ставите, което е особено актуално през преходните месеци между сезоните, втрийте го в зоните, в които изпитвате дискомфорт - с меки масажиращи движения. Така маслото навлиза в кръвния поток. Облекчението трябва да дойде след 30 минути, а действието ще продължи до пет часа.

Ако искате да използвате продукта за тонизиращи цели, просто вдишайте от него в моменти на гняв, умора или униние. Или нанесете от маслото върху вътрешната страна на китките. Не забравяйте, че самият джинджифил е най-добрият афродизиак, който повишава либидото и се използва в ароматерапията. Освен това, такова масло може да се добави към храната по време на приготвянето на вечерята, което ще я направи по-пикантна.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA