Facebook започва да предлага здравни услуги на потребителите си

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 30 октомври 2019

Facebook от няколко години се опитва да излезе на пазара на здравеопазването, но опитите на компанията досега се проваляха поради скандалите с изтичането на лични данни. Отне година и половина, за да може социалната мрежа най-накрая да представи първия си инструмент за мониторинг на здравето - приложението Preventive Health („Превантивно здраве”).

Програмата предлага на потребителите персонализирани цифрови сигнали, които ги насърчават редовно да преминават през рутинни медицински прегледи. Тези „напомняния” ще варират според пола и възрастта. Засега Preventive Health се фокусира върху ранната диагностика и профилактика на грипа, както и върху двете основни причини за смъртността в САЩ - рак и сърдечно-съдови заболявания.

Ако потребителят реши да се подложи на определени тестове или да се ваксинира срещу грип, Preventive Health ще му предостави списък с компании, които предоставят тези услуги.

Освен това, чрез приложението можете да планирате и бъдещи прегледи, да задавате напомняния за тях и да маркирате вече извършените такива.

От Facebook твърдят, че компанията няма планове да събира резултатите от тестовете на потребителите. Освен това, социалната мрежа и нейните партньори сред медицинските компании дори няма да имат достъп до тях. Впрочем, дали самите потребители вярват в това, все още не е ясно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA