София посреща петото издание на BIODERMA Women's Run

Събитието и тази година е под патронажа на посланика на Франция в България, Негово Превъзходителство г-н Жоел Мейер.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 април 2023

Грижата за тялото и ума е от първостепенно значение. Екипът на BIODERMA вярва в цялостното благотворно въздействие на бягането – най-естествения за човека спорт, и вече пета година кани дамите на старта на BIODERMA Women's Run.

Състезанието е първата у нас инициатива за изцяло дамско бягане, която се реализира от BIODERMA и Спортен клуб "Бегач" от 2019 г. Начинанието стартира с мотивацията повече жени да се включват в състезанията по бягане в България и това е факт – всяко следващо издание се радва на все по-голям интерес от дамската аудитория, а вече формираната около събитието общност очаква с нетърпение подновяването му.

BIODERMA Women's Run

Тази година датата е 17 юни, категориите за участие отново са 5, а събитието за пореден път е с благотворителна кауза – кампанията "Заедно сме в училище без граници" на Сдружението "Деца с онкохематологични заболявания", което BIODERMA подкрепя от 2018 г.

За бързина дамите ще се състезават на 2 дължини – 5 и 3 км. В 3-километровата дистанция има специално обособена категория за девойки от 10 до 15-годишна възраст включително – TEEN Girls Run. Тийнейджърското състезание и тази година се радва на подкрепата на Френски институт в България, които ще връчат награда на най-бързата девойка. На 3 км в парка зад музей "Земята и хората" ще тичат участниците в "Мама и аз" – категорията за дами и деца до 10-годишна възраст. Традиционно петата категория, отворена за всички творчески настроени участници, е конкурсът за най-оригинален костюм, в който жури от модни експерти ще награди трите най-смели и екстравагантни участнички. Организаторите вярват, че предизвикателствата – като това да се включиш за първи път в състезание по бягане, се посрещат много по-лесно и приятно заедно, и приканват всички да създадат свои отбори за BIODERMA Women’s Run, за най-бързите от които ще има специални изненади.

BIODERMA Women's Run

Трасето ще бъде познатото от миналата година около НДК, а стартът е от Билетния център в 09:00 на 17 юни. Победителите във всички категории ще получат продукти BIODERMA, достатъчни за цяла година, а подгласниците на второ и трето място – продукти на марката на стойност 200 лв.

Освен каузата на женското бягане, BIODERMA Women’s Run има и друга благотворителна цел. 20% от средствата от такси за участие се даряват на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания", което BIODERMA подкрепя от 2018 г. чрез кампанията "Заедно сме в училище без граници". Тя дава шанс на децата с онкохематологични заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си. Проектът обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология.

Повече информация може да откриете на bioderma-womensrun.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA