Диетолозите се произнесоха от кои храни да се откажем

Антигероите са месо, сол, захар и още нещо

Добавените захар, сол, преминалите допълнителна обработка храни, както и някои растителни масла са в списъка с продукти, които е добре да изключите от дневното си меню за пазаруване. Диетолозите редовно дават препоръки как да коригирате менюто си, но тези от Британската асоциация на диетолозите са се произнесли официално за менюто на съотечествениците си. Но ние можем да си вземем назаем от техните препоръки.

На първо място (и най-важно в списъка с препоръки) е да не спазвате строги диети със значително ограничване на калориите. Вместо да се ограничвате във всичко, помислете за качеството на хранителните продукти изобщо, които консумирате.

Под забрана попадат и обработените месни продукти (консерви, колбаси, бекон и други продукти от животински произход, преминали термична обработка и обработка с консерванти), храни, съдържащи добавена захар (кетчуп, майонеза и други сосове в буркани и пластмасови опаковки, консерви, боб), растителни масла и сол – само, ако използвате твърде много от тях.

Проблемът с месото е в това, че може да съдържа прекалено количество антибиотици, хормони и други вещества, които използват производителитеза отглеждане на животните във фермите. Световният център за изследване на рака съветва да се откажем от червеното месо напълно, защото то доказано повишава риска от онкологични заболявания. Освен това месото предизвиква антибиотична резистентност, хормонални проблеми и диабет.

Захарта е обвинявана за всички смъртни грехове: лошо настроение, депресия и тревога, трудна концентрация и ниско либидо – всичко е заради захарта. Има над какво да се замислим.

Солта е причинител на повишено кръвно налягане, а растителните масла при нагряване образуват вредни за организма свободни радикали. Диетолозите съветват да се използва кокосово масло или алтернативни методи за готвене като например на пара.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA