Тайните на Синди Крауфорд или как на 53 да изглеждаме като на 33

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 09 октомври 2019

Синди Крауфорд е модел вече повече от 30 години и през цялото това време тя уверено държи титлата „най-най". Тайната на Синди не е в строгите ограничения, а в добре изградения начин на живот. И така, в скорошно интервю Кроуфорд заяви, че никога не се занимава със спорт, защото „така трябва". За нея е от решаващо значение да получи удоволствие от тренировките, а осъзнаването на нейната физическа сила помага на модела да се чувства по-добре психологически. Ето и основните правила на Синди.

Тренировки

Фитнес рутината на Синди се състои в еднаква степен от кардио и силови тренировки. Крауфорд обикновено изпълнява кардио упражнения на елипсоид или бягаща пътека. „Имаме стълба, по която можете да слезете от къщата до плажа. Любимата ми кардио тренировка е 20-минутно бягане нагоре и надолу по тази стълба", разказва Синди.

Крауфорд също така обича да комбинира тренировките и общуването с приятели. Моделът редовно посещава часове по танци в S Factor pole dancing studio в Лос Анджелис. Веднъж седмично Синди и нейните приятели се отдават на хайкинг (еднодневни кратки преходи сред природата, с продължителност до няколко часа) – това е едновременно страхотно натоварване и добро прекарване.

Що се отнася до силовите тренировки, то Синди предпочита да ги прави насаме: да прави усуквания, клякания и упражнения за крака. Това помага да не се „разсейвате", защото такива прости, но ефективни упражнения могат да се правят и у дома.

View this post on Instagram

A little bit of lake light ✨🇨🇦

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Хранене

Първото и най-важно правило на Синди е да избира пресни, органични храни, които не се преработват. За закуска моделът пие протеинов шейк - минимум време за готвене и максимална енергия. Любимият обяд на Кроуфорд е зеленчукова салата, с или без пилешко месо. А за вечеря - суши. Ако Синди приготвя вечерята сама, тя избира месни кюфтенжа със салата или запечени зеленчуци.

По отношение на десерта, дори супермоделите невинаги могат да се откажат от него. „Трябва ми само парче тъмен шоколад след вечеря. Ако не изям парченце шоколад, ще изям още много неща и все едно няма да се чувствам удовлетворена", признава Крауфорд.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA