Шестте закона на Жизел Бюндхен

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 24 ноември 2019

Жизел води образцов начин на живот: задължителен детокс на тялото два пъти годишно, на масата - само зеленчуци и плодове от собствената ù градина. Бразилската манекенка е убедена, че красотата идва отвътре и насърчава всички да последват нейния пример. Ето основните правила на нейното хранене.

Витаминна закуска

В шест сутринта - веднага след събуждането - тя изпива чаша топла вода с лимон: това ù помага да се събуди и да подобри храносмилателната система. Перфектната закуска за Жизел са пресните плодове и зеленчуци. Тя ги допълва с яйца, хляб без глутен, кокосово масло и авокадо.

Здравословни малки закуски

Като малки закуски между основните хранения, Жизел предпочита плодове, горски плодове и сезонни продукти. Повече плодове, приемани на малки порции, осигуряват на организма необходимата част от витамините. В чинията на Жизел винаги можете да намерите ягоди, малини, къпини, боровинки и киви - тя ги събира от собствената си градина.

Супер храни

По-голямата част от диетата на Жизел и нейното семейство се състои от здравословни суперхрани - киноа, кафяв ориз, бобови растения: тя ги приготвя в кокосово масло. Жизел спазва строга забрана по отношение на бялата захар и бялото брашно. „Тялото е наш храм, затова е важно да подходим към храненето с осъзнатост” - Жизел следва тази философия.

Минимум червено месо

Жизел готви червено месо само веднъж месечно, не по-често, освен това, то трябва да е постно. Основата на диетата се състои от плодове, зеленчуци, зърнени храни, семена, ядки, риба (главно сьомга) и био птиче месо.

Ранна вечеря

Жизел се старае да вечеря не по-късно от шест вечерта, а за предпочитане - в 17:30. Тогава тялото успява да усвои храната преди лягане и вие се чувствате много по-добре. Жизел спазва това правило от много години и признава: това е една от най-важните тайни на нейната красота.

Детокс два пъти годишно

Два пъти годишно Жизел си прави пълен детокс на тялото, използвайки само здравословни сокове и смутита. В същия период тя медитира много: „Състоянието на тялото е много зависимо от състоянието на ума и душата", споделя красавицата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA