Почакайте, пуканките и кето диетата са съвместими?

И вие сте от хората, които са решили да изпробват режима, вдъхновил Ким Кардашиян, но просто обичате пуканките ... много? Разбираме ви.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 февруари 2020

Когато вземете решението да се подложите на диета, първото нещо, което искате да знаете, е дали все още можете да се наслаждавате на любимите си храни. Ако сте готови да признаете кето диетата (и сте я коментирали с вашия лекар, за да сте сигурни, че е подходяща за вас), това означава, че сте способни драстично да намалите въглехидратите и да увеличите приема на храни с високо съдържание на мазнини. Не забравяйте, че основната цел на кетогенната диета е да вкара организма в кетоза - метаболитното състояние, при което тялото използва мазнините като „гориво" вместо въглехидратите.

И така, вече сте се вдъхновили от този хранителен режим и ето че идва следващото ви посещение на киносалон или Netflix маратон. Тъкмо посягате към купата с пуканки и си задавате въпроса – можете ли да ги консумирате? Краткият отговор е „Не". Пуканките се приготвят от царевица, а зърната, както и храната с по-високо съдържание на въглехидрати, обикновено са в списъка с нежелателни за консумация.

7241

Ако обаче приготвяте пуканките си вкъщи, използвайки кокосово масло и морска сол, вашите пуканки ще съдържат около 12 грама въглехидрати и няколко грама фибри, което се вписва идеално в нормата от максимум 50 грама въглехидрати на ден. Не забравяйте, че кето диетата, както и всеки друг хранителен режим, може да се наложи да бъде адаптиран спрямо личните ви нужди, така че не е лоша идея да помислите от какво тялото ви наистина има нужда. Може да се чувствате страхотно както без пуканки в живота си, така и с голямо количество от тях.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA