Wellness тренд: кафе с лимон

Звучи обещаващо, но да не бързаме с изводите. Тези от нас, които посвещават голяма част от времето си в следене на wellness тенденциите знаят, че повечето от тях не са базирани на реални доказателства. Такъв е случаят и с най-новият тренд в тази област, а именно: кафе и сок от пресен лимон. Според отзивите тази комбинация спомага за по-здрава и гладка кожа, облекчава главоболието и насърчава свалянето на излишните килограми – последното е особено желана опция, имайки предвид приближаването на лятото. Дали обаче наистина можем да се надяваме на резултати, ако добавим жълтия цитрус към своето сутрешно или следобедно кафе?

Wellness тренд: кафе с лимон

От една страна, не е трудно да си представим базата, от която идват тези твърдения.  От години се знае, че кафето води до повишаване на нивата на енергия – именно за това то е предпочитаната напитка рано сутрин, неговата консумация се свърза и с намаляване на симптомите на мигрена, особено когато главоболието е причинено с ниско кръвно, а някои изследвания сочат, че кафето оказва ускоряващ ефект върху метаболизма. Лимонът, както всички знаем, има изключително високо съдържание на витамин С – един от най-мощните антиоксиданти в природата.

7777777

Не е трудно да допуснем, че смесената консумация на кафе и лимонена киселина ще доведе до съчетание на техните ползи за здравето. Уви, за сега най-добрата гаранция за здрава кожа си остава редовната грижа, за стегната фигура – балансирането хранене и спорта, а „рецептата” против мигрена е индивидуална за всеки. Ако харесвате малко лимон в кафето си – не се ограничавайте, но специалистите съветват да не се отказвате от досегашната си рутина.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA