Wellness тренд: кафе с лимон

Звучи обещаващо, но да не бързаме с изводите. Тези от нас, които посвещават голяма част от времето си в следене на wellness тенденциите знаят, че повечето от тях не са базирани на реални доказателства. Такъв е случаят и с най-новият тренд в тази област, а именно: кафе и сок от пресен лимон. Според отзивите тази комбинация спомага за по-здрава и гладка кожа, облекчава главоболието и насърчава свалянето на излишните килограми – последното е особено желана опция, имайки предвид приближаването на лятото. Дали обаче наистина можем да се надяваме на резултати, ако добавим жълтия цитрус към своето сутрешно или следобедно кафе?

77777

От една страна, не е трудно да си представим базата, от която идват тези твърдения.  От години се знае, че кафето води до повишаване на нивата на енергия – именно за това то е предпочитаната напитка рано сутрин, неговата консумация се свърза и с намаляване на симптомите на мигрена, особено когато главоболието е причинено с ниско кръвно, а някои изследвания сочат, че кафето оказва ускоряващ ефект върху метаболизма. Лимонът, както всички знаем, има изключително високо съдържание на витамин С – един от най-мощните антиоксиданти в природата.

7777777

Не е трудно да допуснем, че смесената консумация на кафе и лимонена киселина ще доведе до съчетание на техните ползи за здравето. Уви, за сега най-добрата гаранция за здрава кожа си остава редовната грижа, за стегната фигура – балансирането хранене и спорта, а „рецептата” против мигрена е индивидуална за всеки. Ако харесвате малко лимон в кафето си – не се ограничавайте, но специалистите съветват да не се отказвате от досегашната си рутина.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA