7 храни, които (научно доказано) ни правят по-щастливи

Ядем, за да бъдем по-слаби, по-здрави и по-красиви. Защо забравяме щастието?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 август 2020

Има храни, които помагат на кожата ни да бъде по-чиста и красива, има такива, които ни помагат да отслабваме, както и такива, които ни карат да се чувстваме щастливи. Знаехте ли за тях? 

МЕД Въпреки че медът, сам по себе си, е захар, той е пълен с противовъзпалителни вещества и може да увеличи разпространението на допамин в мозъка ни. Малко в следобедния чай или кафе е напълно достатъчно, за да повиши настроението ни и да намали риска от получаване на сезонни алергии.

ЗЕХТИН В никакъв случай не предлагаме да пиете зехтин, а просто да го използвате в салатния дресинг, ако все още не го правите. Здравословните мазнини в състава му помогат за подобряване на настроението, като същевременно се грижат за перфектния ви външен вид.

8

БОРОВИНКИ Добавете ги към овесените си ядки, а ако сте достатъчно смели, защо да не ги инкорпорирате и в основно ястие? Освен че са изключително полезни, те могат да намалят симптомите на тревожност.

ЧЕРЕН ШОКОЛАД Най-добрият източник на желязо, който гарантирано повишава настроението, но не и нивата на кръвната ни захар до неузнаваемост. 30 гр. тъмен шоколад притежават всичко необходимо, за да ни направят по-енергични и концентрирани.

7

МАНГО Огромно количество витамини А и С, невероятен вкус и доказан ефект върху борбата с депресията и стреса? Извинете ни, но не виждаме причина да откажете вкусно манго.

ЧЕРВЕНО ВИНО Разбира се, в границите на нормалното. Ако консумирате червено вино сравнително често и в малки количества, рискът от депресия е по-нисък от обичайното, за настроението мислим, че е ясно.

ТИКВЕНИ СЕМКИ Макар Хелоуин все още да е далеч, това не означава да обърнете гръб на тиквите и техните семки. 50 гр. от тях не само ще се отразят добре на общото ви здравословно състояние, но и ще поддържат баланса на настроението.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA