Високи температури? Няма проблем!

Ако спазвате тези простички правила, ще преминете безпроблемно през дните с екстремни градуси.

12 август 2021

Фотография: Profimedia, PR

Температурите се покачват до червено и това червено залива собствените ни представи за адекватни реакции. Изгубваме чувството си за премереност и хармония. Люшкаме се в двете крайности – от пълна липса на енергия до напрежение и раздразнителност.

Но има няколко доказани трика, с които да преодолеете всички тези неприятни усещания на лятото, за да имате сили да се насладите на положителните емоции, които то ни носи.

57

1. Приемайте повече вода, не течности, а вода. Именно от вода има необходимост вашия организъм по време на жегите. Не трябва да се допуска обезводняване. Обилното потене нарушава водно-минералния баланс и така се стига до загуба на много ценни сърцето и за целия организъм вещества. Такива са например калият и магнезият. Изпивайте поне 1.5-2 литра на ден.

2. Добре е да приемате допълнително магнезий по време на жегите.

3. Носете шапка.

4. Избягвайте бързото излизане навън от помещение, в което е имало включен климатик. Ако имате възможност, постойте на средна температура поне за няколко минути. Или настройвате самия климатик на градуси, съвсем малко по-ниски от тези навън. Резките температурни амплитуди водят до съдов спазъм, който натоварва сърцето и цялото кръвообращение.

57

5. Пийте повече чай, и то топъл, а не студен. Приемът на топли напитки, докато навън е горещо, всъщност е идеално за организма. Това му помага по-леко да се адаптира към външната среда. Най-добре е да приемате зелен чай, богат на антиоксиданти и полифеноли. Знаете ли, че така ще намалите и риска от слънчево изгаряне с повече от 30%? А според японско проучване зеленият чай има и силно релаксиращи свойства и спомага при тревожност, безпокойство и депресия.

6. Доверете се на айрана. Популярната родна напитка е идеална за лятото. От една страна, съдържа пробиотици, които са благоприятни за храносмилането, а от друга – солта спомага за задържането на вода и предпазва от дехидратация. Той влияе и върху лекото повишаване на кръвното налягане. Именно хората с ниско кръвно налягане са най-засегнати от високите температури.

57

7. Хранете се пъстро! Колкото по-пъстри зеленчуци и плодове присъстват в чинията ви, толкова по-заредени с жизненост и енергия ще бъдете. Освен това много от плодовете и зеленчуците подобряват настроението! Например авокадото е много богато на витамин В6, който е от голямо значение за доброто ни настроение. Цветните плодове и зеленчуци всъщност са естествена антиоксидантна защита. Те ни помагат да се справим с вредните ултравиолетови лъчи. Яжте малини, ягоди, домати, чушки и освен в чинията, цветно ще е и настроението ви!

8. Листните зеленчуци – зелена салата, айсберг, рукола, спанак, броколи, предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи и намаляват риска от развитие на туморни образувания.

9. Правете си дълги разходки в прохладните часове на деня – рано сутрин или късно вечер. Движението ще стимулира кръвообращението, което ще подобри снабдяването на органите с ценни хранителни вещества.

10. По няколко пъти на ден пръскайте лицето си с вода и слагайте студена вода на местата, където най-силно усещате пулса си – от вътрешната страна на китките, на свивката на лактите и на врата. Това ще възвърне свежестта не само в кожата Ви, но и в целия организъм.

57

11. И не забравяйте, че винаги можете да разчитате на природата и на билковите екстракти! Хранителната добавка Bland е уникален 100% натурален, висококачествен продукт, съдържащ екстракти от маточина, лавандула и ашваганда. Препоръчва се от специалистите при стрес, безпокойство, тревожност, депресивни състояния и главоболие от напрежение. Изключително подходящ е при състояния на сърцебиене и задъхване от учестен пулс, предизвикан от високите температури. Не съдържа захар, консерванти, оцветители и животински продукти. Подходящ е за вегетарианци. Напълно безвреден е. Не води до зависимост. Bland може да се приема продължително време. Ще го откриете в аптеките  без рецепта или на www.botanic.cc.

57

12. Много е важно по време на високите температури да не затрудняваме организма си с прекалено тежки храни, защото организмът отделя страшно много енергия при преработката им. Осигурете му спокойствие по време на жегата, доверявайки се на Enzy-Mill. Продуктът съдържа седемте най-важни храносмилателни ензима, подбрани от растителни източници и микроорганизми в National Enzyme Company USA, лидер в производството на ензими. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти, като въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали. Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие. Таблетките в Enzy-Mill не съдържат животински продукти, оцветители и консерванти! Могат да се приемат и от вегетарианци.

Enzy-Mill подобрява храносмилането, в резултат на което не чувстваме тежест и болки в стомаха, предотвратява подуването и намалява газовете. Можете да намерите в аптеките без рецепта или онлайн директно от производителя на www.botanic.cc.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA