1 от 10 деца се раждат недоносени. Нека подкрепим тях и семействата им!

Силвия Канин
Силвия Канин 13 ноември 2019

Световният ден на недоносените деца се отбелязва за пръв път в България по инициатива на фондация "Нашите недоносени деца" от 2012-а. Този ден е традиция, с която да засвидетелстваме вниманието си към най-малките герои и техните семейства, както и отдаваме почит на тези, които за съжаление не са успели да се преборят. 
Статистиките показват, че по света 1 от всеки 10 деца се раждат недоносени. За да ни запознаят с проблемите на недоносените деца и техните родители фондация "Нашите недоносени деца" прави национална кампания по повод Световния ден на недоносените деца. Благодарение на нея емблематични сгради и паметници на културата в България ще бъдат осветени в лилаво. Ще има много срещи на малките герои из страната, в Добрич ще се случи изложбата "Родени герои - животът, който предстои", а в целата страна ще има различни инициативи и подаръци за малките герои и техните семейства в неонатологичните отделения. 
Фондацията организира и благотворителна "Вечер на чудесата", на която ще се състои благотворителен търг с фотографиите от изложбата "Родени герои - животът, който предстои" . Събитието ще се състои на 14-и новмри от 19 часа в Софийска градска художествена галерия.
Нека подкрепим недоносените деца и техните семейства като изпратим смс с текст DMS BEBE на номер 17 777, за да може фондацията да работи в посока по-нова медицинска апаратура, създаване на семейни стаи в болниците, както и развитие на Семеен център "Малки чудеса".
 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA