Цветна книжка с интересни игри превръща ученето в забавление

"Със стихове и игри сезоните научи" предлага весели стихотворения, цветни картини и интересни упражнения.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 септември 2020

"Със стихове и игри сезоните научи" е цветна книжка с интересни игри, която има за цел да превърне ученето в забавление!

Темата Сезони запознава най-малките с годишните времена и характерните промени, свързани с тях, по начин, чрез който децата ще развиват умения от различни сфери и същевременно ще се забавляват.

82

Какво съдържа книжката и как да ви бъде полезна?

Съдържанието на книжката включва дванадесет авторски стихотворения за сезоните, защото поезията е един от лесните начини децата да научат и усвоят информация за заобикалящата ги среда.

По този начин можете да обогатите техният активен и пасивен речник, а всеки текст е онагледен с цветна и пъстра картина, която вдъхва живот на стиха и грабва вниманието на малките читатели. Картините са последвани от интересни игри, които допринасят за развитието на езиковите процеси, мисленето, вниманието и фината моторика при децата. 

85

Последната игра в книжката "Изрежи, сглоби и залепи!" разполага с приложение, благодарение на което детето може да се пренесе във всеки сезон и да има собствен проект, посветен на него.

В книжката има място и за всички малки художници, които изпитват желание да обагрят със собствен стил и цвят. За тази задача са приготвени безцветни картини за всеки от сезоните, където децата ще могат да презентират своята визия за тях. С тези задачи и игри децата не само ще се забавляват и творят, а и ще упражняват въображението си , както и някои гнозисни и праксисни процеси.

58

За кого е подходяща книжката?

Книжката е подходяща най-вече за деца в предучилищна и начална училищна възраст, но отлично знаем, че всяко дете има своята индивидуалност и интереси, затова може да бъде интересна на по-малки или по-големи от посочената възрастова граница. Също така е подходяща и за всички любители на весели стихотворения!

Автор: Милка Игнатова, логопед

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA