Ортопедичните обувки: Да или не?

Кои деца имат нужда от ортопедични обувки и как да изберем правилните такива - време е да обясним!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 септември 2020

Много родители се притесняват от наличие на плоскостъпие при своите деца, а има и такива, които искат да вземат превантивни мерки, дори когато проблемът не е налице. За всички тях са и тези редове, от които да получат отговори на своите въпроси и по-лесно да вземат информирано решение за здравето и удобството на децата си с помощта на бранда с утвърдено качество и професионализъм „Колев и Колев", който черпи опит от контакта си с Института по биомеханика във Валенсия.

ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЯТ ДЕЦАТА?

Отговорът е лесен – децата се нуждаят от удобни обувки, които често са специални. Подкрепяйки тенденцията на босото ходене, „Колев и Колев" създават обувки, които дават достатъчно ширина на стъпалото, не притискат крака и осигуряват стабилност при стъпване. С широка предна част, без повдигащи елементи на стелките и с равно, гъвкаво ходило, тези обувки са перфектни за всяко активно дете.

451

ЗА КОГО СА ОРТОПЕДИЧНИТЕ ОБУВКИ?

Много родители, в желанието си да вземат превантивни мерки срещу плоскостъпието, купуват на децата си ортопедични обувки. От тях обаче имат нужда само децата с такъв проблем. Тези обувки дават решение на ортопедични проблеми – крив крак, по-къс крак, по-дълъг крак и т.н. В тези случаи се изработват обувки по индивидуален проект и в тях са заложени необходимите корекции. Чрез правилно изработените обувки „Колев и Колев" работят за оздравяване или облекчаване на болката, за да могат децата да се чувстват добре.

ДА ЗАКУПИМ ЛИ ОРТОПЕДИЧНИ ОБУВКИ?

Ортопедичните обувки са за деца с ортопедични проблеми. Здравите деца, дори и тези с определени фази на плоскостъпие, трябва да носят обикновени обувки – комфортни, удобни, но без да улесняват излишно крака. Така детското краче ще се развива с правилна мускулатура, която ще го предпазва от травми при стъпване и ще израства здраво.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA