Всичко, което трябва да знаете за захранването

Тази задача с повишено внимание изисква предварителна подготовка и експертни съвети, които ние събрахме за вас.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 септември 2020

Вниманието на родителите при избора на захранващи продукти е изключително важно, споделя ни специалиста по темата д-р Марияна Свещникова.

Д-р Свещникова, кои са най-важните фактори при подготовката за захранване на малкото дете?

На първо място съветвам родителите да се консултират с педиатър, който добре познава детето. Въвеждането на твърди храни в детското меню е ключов момент, който поставя основите на хранителните му навици и култура. Препоръчително е захранването да започне между 4-ия и 6-ия месец с монокомпонентно зеленчуково пюре. Продуктите трябва да бъдат пресни и с фина текстура, а съдовете и приборите да са стерилни.

689

Какво бихте препоръчали – приготвяне на храната вкъщи или използване на готови детски пюрета?

При домашно приготвените пюрета понякога неясният произход и качество на суровините крие рискове, докато при индустриално произведените детски храни всички продукти и процесът на производство подлежи на изключително строг контрол и проверка. Готовите пюрета дават голям избор от вкусове, налични през цялата година, а намирането на висококачествени пресни плодове и зеленчуци през зимата е доста трудно. В този период разнообразието от вкусове допринася за обогатяване на хранителната култура на малкото дете.

78

Био храненето става все по-популярно. Какво отличава органично произведените продукти от останалите?

Отговорът се крие в сертификата. Той удостоверява, че всички продукти, носещи запазения знак за биологично производство, са приготвени със суровини, отгледани под строгия контрол на сертифициращата организация. В пюретата на Gerber® съставките са били винаги с ясна история, преминавайки през поредица от тестове преди да попаднат в бурканчето. Новата органик серия на Gerber® предлага разнообразие от вкусове, сред които и някои по-нетрадиционни като сладък картоф, цвекло, пащърнак. Когато избираме храната на малките деца, е важно да помним, че тя влияе на човешкия организъм дългосрочно и да пристъпваме с внимание и отговорност.

Още за вълнуващия свят на майчинството и необятната детска вселена ще откриете в специалното ни издание GRAZIA MAMA, което вече е на пазара!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA