Революция в денталната медицина при децата

Dental Clinic Petar Duchev Kids & Dental Care Office вече посреща първите си пациенти.

Навръх празника на малчуганите, в София отвори врати нова дентална клиника, която улеснява вечния проблем с намирането на специалисти, работещи с деца.

Адресът, който родителите ще искат да си запазят, на клиниката Dental Clinic Petar Duchev Kids & Dental Care Office, е Младост 4, до блок 496. Там денталните лекари специализират в две направления: лечение на деца и профилактика на здрави възрастни пациенти.

57

"У нас повечето дентални лекари не искат да работят с деца. Защото те са особен вид пациенти – изискват много търпение от страна на специалиста – както към самите деца, така и към техните родители. Често в края на една сравнително лесна манипулация и трите страни остават неудовлетворени и изнервени. Лечението на деца обикновено е свързано с много посещения и бавен напредък. Затова много от колегите предпочитат да работят с възрастни пациенти и да прилагат по-скъпо струващо лечение”, обясни д-р Дучев пред представители на медиите. "Ние решихме да направим нещо различно и да създадем специализирана клиника, в която да лекуваме само деца. А отделно да провеждаме профилактика – само профилактика за здрави възрастни пациенти”, уточни той.

57

Проектът за новата клиника започва в една смутна година, каквато беше 2020-а, но д-р Дучеви и преди са показвали, че предизвикателствата не ги плашат, а напротив – мотивират ги да бъдат още по-смели.

"Преди 7 години, когато започнахме да се занимаваме с лечение на деца, имахме 60 пациента, а сега те са 1200 и се увеличават. Графикът ни в първата клиника беше запълнен за месеци напред и това ни подтикна да разработим този проект”, допълни д-р Дучева. В новата клиника освен отделни стоматологични кабинети, има и операционен блок, оборудван с най-съвременната техника, за да може да се провеждат сложни процедури при деца под медицински сън. "Този метод се прилага при 3 основни групи пациенти – деца между 1 и 5 години, такива със страхов синдром, както и с алергии или придружаващи заболявания. Много често родителите първо се плашат, но когато им бъдат обяснени предимствата и мерките, които взимаме, след това са благодарни, че са избрали да лекуваме децата им по този начин”, разказа д-р Дучева.

57

"Вярваме, че профилактиката е най-добрият начин пациентите ни никога да не разберат колко скъпи могат да бъдат имплантите и коронките. Именно заради това създадохме и второто звено към клиниката – т.нар. Dental Care Office. В него ще провеждаме само и единствено процедури за професионална дентална хигиена”, каза д-р Дучев, като наблегна на това, че нито личната, нито професионалната дентална хигиена, могат да съществуват самостоятелно една без друга. "Дали нашият пазар е готов за това, което ще предлагаме в Dental Care Office, предстои да разберем. Тук хората, които ще ни посещават, всъщност няма да са пациенти, защото пациентът е човек със здравословен проблем, а ние искаме да посрещаме и да се грижим само за здрави хора”, поясни той.

57

Новата дентална клиника се намира в близост до Бизнес парк София и разполага с подземен паркинг за удобство на посетителите. Разположена е на 2 етажа с обща площ 1100 кв.м, а инвестицията е в размер на 2,1 млн. лева. Подобна клиника е единствена по рода си не само в България, а и в региона.

Запитване за консултация може да направите на: +359 878 803 099 - клиника за възрастни, +359 878 700 911 – детска клиника или на office@clinicaduchev.com.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA