Василис Георгакакос за конкурса Mother & Baby Awards

Mother & Baby Awards са единствените награди с фокус върху най-ценния период в живота на жената, а именно бременността и майчинството.

05 ноември 2021

За първа година в България Trade Media Group организира Mother & Baby Awards 2022, с които ще представи и награди качеството и иновациите на продукти и услуги, постигнати от бизнеса в индустрията на грижата за майката и бебето. 

Срокът за подаване на кандидатури е 12.11! Не пропускайте да се регистрирате на motherandbabyawards.bg, а повече за конкурса ни разказва Василис Георгакакос, Директор Продукция на Mother & Baby Awards в Гърция.

Конкурсът Mother and Baby Awards вече се провежда и в България, но е показал ефективността си в Гърция и Кипър. Какви са отзивите за него през годините?

Mother & Baby Awards започнаха успешно своето провеждане преди две години в Гърция и Кипър. И двете държави възприеха наградите като важна инициатива, която дотогава сякаш липсваше в индустрията за продукти за грижа за майката и бебето. Компаниите не само имаха нужда да затвърдят своите продукти, но и да използват наградите като сигурен инструмент за повишаване на продажбите си. Само за няколко години Mother & Baby Awards пожънаха истински успех и се проявиха като едно добро съревнование.

Защо се насочвате към точно тази индустрия - майката и бебето? Кое е нещото, специално за нея?

Mother & Baby Awards са единствените награди с изключителен фокус върху продуктите и услугите, свързани с най-ценния период в живота на жената и двойката, а именно бременността и майчинството. Като потребители, ние търсим да извлечем доброто качество и иновация от продуктите. Нововъведенията, отличните постижения и качеството са най-важните елементи за представянето в наградите.

Какво бихте искали да кажете на клиентите и брандовете, свързани с производството на продукти за майката и бебето? Защо бихте им препоръчали да станат част от конкурса?

На конкурса съставът на журито, състоящо се от експерти и професионалисти в сферата на здравето, ще оцени и изтъкне онези продукти и услуги, които изпъкват пред останалите с качество и иновация. Следователно, компаниите ще получат възможността за експертно мнение от педиатри, свързано с показването на ефективността на техните продукти и услуги, както и средство за рекламиране за потребителите в един от най-развитите и конкуриращи пазари в глобалната икомоника - индустрията за грижата за майката и бебето.

Колко категории предлага състезанието и какви са изискванията за брандовете, които искат да участват в тях?

Mother & Baby Awards се състои от 70 различни категории, в които може да се кандидатства. През последните години те включват иноватитните приложения в игрите, храненето, движението, обзавеждането на стаята на бебето, грижата, попечителството и бебешките дрешки, но също и грижата за майката. Освен че могат да се включат в състезанието, всички компании, които преставляват продукти и услуги в сферата на грижата за майката и бебето, трябва през последните две години да са показали и иновация в индустрията. Всяка фирма може да кандидаства в колкото категории пожелае.

Можете ли да ни дадете малко повече информация за процеса на оценяването по време на състезанието?

Записването за наградите се прави електронно, като се попълва съответната форма, представена на сайта. Всички записвания ще бъдат изчислявани от състава на журито, което се състои от видни академици, държавни служители, учени и професионалисти, прочути със своята отличителна работа. Журито бива разделено на групи, гарантирайки, че няма да има сблъсък на интереси и че всеки член на журито ще има разумно количество кандидатури, на които може да направи нужното задълбочено проучване и оценяване. Компаниите, които кандидатстват, не биват разкривани пред журито, за да се запази дискретност и за да не се повлияят резултатите. Гласуването e анонимно, за да се подсигури обективността на процеса.

57

Как очаквате да се развие състезанието на българския пазар? Какви са целите на Mother & Baby Awards в България?

Mother & Baby Awards цели да възнагради качеството и иновацията във връзка с продуктите и услугите на компании в сферата на грижата за майката и бебето. Целта е да се създаде състезание, което всяка година награждава за качеството, иновацията и креативността на продуктите и услугите, свързани с майката, детето и цялото семейство. Основната цел е да се предаде на потребителя задълбочена информация за отличните и иновативни продукти и услуги.

Какъв тип клиенти очаквате да се включат в конкурса?

Наградите целят да достигнат до компании, които в последните години са представили иновативни приложения в продуктите и услугите за игра, хранене, движение, обзавеждане на стаята, обгрижване, отглеждане на дете, облекло и грижа за майката.

Какви са предимствата, които конкурсът предлага на своите участници?

The Mother & Baby Awards са уникална възможност да разпознаеш и различиш услугите и продуктите на участващите компании, спечелили награда, което ще се превръне в средство за рекламиране за потребителите в една от най-развитите и настоящите съревноваващи се компании в глобалната икономика: индустрията за грижата за майката и бебето.

Как избрахте членовете на журито?

Съставът на журито се състои от видни академици, учени и професионалисти от индустрията на детски продукти, храни и аксесоари. Президентът на журито и неговите членове се избират от организаторите на Наградите въз основа на тяхнaта академична, научна и професионална работа. Следователно те всички знаят как да оценяват кандидатурите, въз основа на тяхната експертиза.

Как може да гарантирате, че резултатите не са били манипулирани?

Истинността на оценяването се базира на факта, че членовете на състава на  журито НЕ оценяват кандидатури на компании, в които те работят. Кандидатури на компании от сектора, в който те работят. Кандидатури, подадени от трети лица, свързани със сферата на дейност на съответния член на журито.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA