Сексът и градът... и децата

Историите на Кари, Шарлот и Миранда минаха по доста различни пътища. Същото важи за Синтия, Кристин и Сара.

21 ноември 2021

Няма нужда да започваме с това колко се вълнуваме от появата на новите епизоди, които естествено ще продължат историята на „Сексът и градът". Докато станат факт, следим с интерес всички папарашки снимки и многобройните коментари относно тоалетите, обувките и въобще визията на трите главни героини. Докато персонажите на Кристин Дейвис, Синтия Никсън и Сара Джесика Паркър са истинско модно вдъхновение за нас, истинските жени зад Кари, Миранда и Шарлот са пример за всички майки, които живеят живота си, развиват се и вярват, че децата са най-голямото щастие.

57

САРА ДЖЕСИКА ПАРКЪР знае, че майчинството не е за всеки.

Майка на 3 деца, плод на любовта й с Матю Бродерик, Сара Джесика Паркър смята себе си за късметлия във всеки аспект. Актьорите се запознават през 1991-ва и се влюбват от пръв поглед. „Спомням си първата ни среща с нея. Не мога да забравя как я видях да върви по улицата към театъра. Уникално е, че го помня толкова ясно като бял ден, защото не мога да запомня повечето хора от първия път", споделя Матю Бродерик. 30 години след първата им среща Сара все още е лудо влюбена в мъжа си. „Щастливка съм. Връзките са трудно нещо. Винаги съм чувствала, че искам да инвестирам още и още в нашата. Обичам Матю и мисля, че той е брилянтен." Причината връзката им да е все по-здрава във времето се оказват децата им, или поне така твърди актрисата в едно от своите интервюта. Като най-великия момент в живота си Сара определя раждането на трите й деца.

Синът им Джеймс се появява през 2002-ра, а близначките Марион и Табита са износени от сурогатна майка и се раждат през 2009-а. Макар да смята, че най-великото й призвание е майчинството, Сара споделя: „Да си родител не е за всеки – много неща са адски трудни. Уморително е, буквално чистиш след някого по цял ден. Превръщаш се в добра старомодна секретарка – организираш живота на семейството и се грижиш да сте тук и там в уречения час. Хубаво е обаче да гледаш как децата се развиват и се превръщат в интересни хора. Винаги си притеснен за децата си обаче. Много е болезнено. Странно е да живееш живота си по този начин. Чета книги различно, наблюдавам децата и родителите в метрото с други очи, слушам музиката с друго настроение и си мисля: „Искаше ми се Табита и Марион да бяха тук, за да споделим мига!".

57

СИНТИЯ НИКСЪН казва, че майчинството е единственото нещо в живота ѝ, за което е знаела, че иска да ѝ се случи със сигурност.

Персонажът Миранда е може би най-неразбраният. Ако ви се е случвало да гледате „Сексът и градът" в различни етапи от живота си, може би сте забелязали, че най-различна ви се струва всеки път Миранда. Реалистката, циничната, стъпилата на земята – Миранда е сред любимите ни героини, а Синтия Никсън и всичко, което й се случи след сериала, е сред любимите ни актриси, взели участие в иконичния ситком. Любопитно е, че Синтия е бременна както на екрана в 4-ти сезон, така и в живота. По това време бременна снима и Сара Джесика, но сценаристите решават да развият само персонажа на Миранда в посока майчинство. Синтия ражда от любимия си, от 1988-а до 2003-та, учителят Дани Моусез. Двамата имат две деца – син Чарлз и дъщеря Саманта. Година след раздялата на двойката Синтия започва връзка с активистката за по-добро образование Кристин Маринони. Двете се сгодяват през 2009-а, а две години по-късно на бял свят се появява и тяхното дете. Маринони ражда сина им Макс Елингтън Никсън Маринони.

„Не мисля, че нещо се е променило в мен. Била съм с мъже през целия си живот и никога преди не се бях влюбвала в жена. Когато се случи, не беше странно. Аз съм просто жена, влюбена в друга жена", споделя Синтия в интервю, свързано със сексуалната й ориентация. Абсолютната откровеност, която винаги е следвала Синтия във всяко нейно начинание, се превръща в нейното най-силно оръжие. През 2018-а, докато е в кампания за поста на губернатор в Ню Йорк, Синтия споделя пост в Instagram, с който разкрива, че най-голямото й дете е трансджендър. По повод завършването на Самюъл, роден като Саманта, тя пише: „Много се гордея с моя син Самюъл Джоузеф Моузес, който завърши колеж този месец". В интервю след поста й тя споделя, че новината за това как се чувства детето й, дошла много изненадващо. „Щеше да е по-лесно да го осъзная, ако имах дете, което се обличаше като противоположния пол", допълва Синтия.

57

КРИСТИН ДЕЙВИС се е чудила дали изобщо ще се справи с майчинството.

Най-отдаденият на идеята за перфектната любов персонаж Шарлот е в пълно противоречие с актрисата Кристин Дейвис. Докато още от 1-ви сезон ясно се разбра, че Шарлот е обсебена от идеята да се омъжи, в реалния живот Кристин е сама, необвързана и никога не е била омъжена. „Спомням си, че още като момиче се чудех защо всички тези хора се женят", разказва в интервю брюнетката. Персонажът и актрисата си приличат обаче по отдадеността към майчинството. То при Кристин идва в една по-зряла възраст. На 46 години тя осиновява тъмнокожо момиченце – Джема Роуз Дейвис. Много от феновете на сериала са очаровани, че второто име на дъщеря й е Роуз, точно като името на екранното й дете. Дейвис обаче твърди, че всичко е чиста случайност и не е мислила за сериала в този момент, просто винаги е намирала името за красиво. 7 години по-късно, през 2018-а, актрисата осиновява тъмнокожо братче на Джема – Уилсън.

„Защото децата ми са тъмнокожи, усещам, че е мое задължение и отговорност да направя възможно най-голямо проучване, да създам възможно най-много мостове с техните корени. Работя върху това те да имат връзка с тъмнокожото общество, да се чувстват част от него", разказва Кристин в интервю пред Джейда Пинкет Смит. „Аз съм бяла и винаги съм живяла с идеята, че знам какво е да имаш привилегията да си бял. Нещата се промениха, след като осинових Джема. Когато имаш дете, когато сякаш сърцето ти е извън теб и това сърце бие в тъмнокожо тяло, усещаш всичко, което се случва в обществото, по друг начин. Винаги казвам на дъщеря ми, че къдриците й са красиви, че кожата й е красива, че тя е прекрасна."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA