Най-важните стъпки по пътя към желаното дете

...и три продукта, които ще ви помогнат в този важен процес.

03 май 2024

Фотография: PR

При някои двойки забременяването е спонтанно, а при други – добре обмислено, при някои се случва от първия опит, но при други изисква повече усилия и също толкова прецизно планиране.

Именно във втория случай е необходимо да се следят определени процеси в тялото. Освен проследяване на месечния цикъл, за жената е много важно да знае точно кога се намира в овулация, защото тогава е най-подходящият момент за зачеване. Периодът преди нея и самият ден на овулация се нарича фертилен прозорец, в който двойката има най-големи шансове. Най-лесният начин да сте сигурни, че е настъпил, е като си направите тест. Перфектният помощник в този случай е тестът за овулация Oview, който подпомага установяването на двата най-подходящи дни за зачеване в месеца. Важно е да се прави по едно и също време на денонощието, като може да започнете няколко дни преди предполагаемото настъпване на овулацията.

Двойките, които правят опити за забременяване, знаят колко вълнуващ, но и стресиращ е моментът на очакването. Затова и стъпката с теста за бременност е много важна. В този случай е най-добре да се използва Presto. С какво той е по-различен от другите ли? С това, че може да диагностицира много по-рано, тъй като е свръхсензитивен. И ако другите тестове отчитат бременност едва след първия ден на закъснението на цикъла, то при него може да се случи още на 7-ия ден след акта на зачеване. По този начин няма нужда да чакате в напрежение толкова дълго време.

pr

Не само редовните тестове обаче са важни по пътя към желаното дете. Една от най-необходимите стъпки е здравословният начин на живот, т.е. хубава храна, повече движение и намаляване на пушенето, алкохола и стреса. Приемът на витамини и добавки също е от голямо значение в периода на забременяването, както и след това. Всички знаем колко е важна фолиевата киселина, затова ви препоръчваме Folacid Meta. Това е ново поколение високоефективна форма на фолиева киселина – калциев L-метилфолат (фолат), която позволява директното усвояване от организма, включително и при случаите с MTHFR генетична мутация, нарушаваща разграждането и усвояването на обикновената фолиева киселина. Редовният прием на Folacid Meta намалява вероятността за придобиване на вроден генетичен дефект при развитието на плода, както намалява и нивата на вредния хомоцистеин, който уврежда сърдечносъдовата и нервната система. Заедно с това спомага за синтеза на невротрансмитери в мозъка. И както вече споменахме – тя помага и в периода на зачеване, и по време на самата бременност, доближавайки ви с още една стъпка към желаното дете.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA