Паневритмия в Лондон – с духа и учението на Петър Дънов

21 юни ще бъде особен ден за Лондон. От 19 ч. местно време, в галерия „София”, Българският културен институт ще представи програма, посветена на Паневритмията – уникалната българска система от гимнастически упражнения, изпълнявани в кръг, в съчетание с поезия и музика. Програмата ще е с музикалния съпровод на двама талантливи цигулари, а гостите на събитието ще имат възможността да се докоснат до изкуството на Паневритмията.

Гости на вечерта ще бъдат Галя Герасимова и Андрей Грива от "Общество Бяло Братство".

Паневритмията съдържа дълбока философия – в нея чрез движение и музика са изразени ключови моменти от психическото и духовното развитие на човека. Тази практика е средство за самоусъвършенстване, разширение на съзнанието и придобиване на добродетели.

Паневритмия

Паневритмичните упражнения са в хармония с творческия космичен ритъм, който гради и организира цялата природа и затова имат мощно въздействие. Те дават възможност на човека да провежда балансирано земните и небесни енергии и да постига хармония в себе си и с околния свят.

Възприемането и правилното разпределение на енергиите на Слънцето, които се осъществяват при тези упражнения, поддържат както функциите на физическото тяло, така и по-фините тела на човека.

Заниманията с Паневритмия стимулират създаването на здравословни навици и повишават усещането за благополучие.

Духовният учител Беинса Дуно (Петър Дънов), който я създава, казва за нея: "Паневритмията е наука, която регулира физическите, духовните и умствените функции на човека. Тя е метод на Разумните същества за самовъзпитание.”

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA