„Мис Англия" въведе революционен кръг „без грим"

Времената наистина се менят и, ако ви трябва поредното доказателство в полза на тази теза, обърнете поглед към необятната бюти индустрия, чийто най-бляскав символ винаги ше бъдат конкурсите за красота. Организаторите на „Мис Англия” взеха радикално решение да въведат кръг в състезанието, в рамките на който участничките ще трябва да впечатлят журито със своята естествена красота в буквалния смисъл на думата. Bare Face Top Model ще изиска от момичетата да дефилират без никакъв грим и победителката в този рунд ще се класира директно сред 20-те финалистки.

мис англия

Причината за тази иновация се крие, от една страна, в нарастващата критика към конкурсите за красота като цяло, а от друга и на самия процес при подбор на състезателките, които били помолени да пратят на организаторите една снимка по свой избор и друга, на която не носят грим и не ползват помощта на различни дигитални филтъри. „Разликата в стандартите за красота, която младите жени виждат между социалните медии, телевизията и реалността става твърде опасна. По тази причина ние решихме за пръв път в историята на конкурса да въведем този нов кръг.” – споделя главния организатор на „Мис Англия” Анджи Бийсли. Тази позитивна новина обаче съвсем не означава, че светът на конкурсите за красота няма нужда от още промяна. В някои страни, като например Венецуела, те са приели формата на огромна машина за пари и състезателките са склонни да преминат през всякакви модификации, за да имат шанс да спечелят короната.

Тази година за участие в „Мис Англия” са се записали близо 20 хиляди момичета, всяка от които мечтае и вярва, че заслужава първо място. Дългоочакваният финал ще се състои в Нюкасъл на 31 юли или 1 август, а победителката ще получи луксозна почивка на остров Мавриций и възможност да представи страната си на „Мис Свят”.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA