Бъкингамски мистерии по Леонардо да Винчи

За съвременните детективи, решаването на мистерия в двореца може да изглежда като мечта. Въпреки това, ако обичате да разбивате кодове и случайно сте в Лондон това лято, имате късмет. В продължение на няколко месеца публичната художествена галерия на Бъкингамския дворец ще се превърне в сложна ескейп стая, вдъхновена от Леонардо да Винчи - една от най-загадъчните фигури в историята на изкуството.

Leonardo Artmergency! се помещава в картинната галерия и представлява ескейп стая с творчески обрати. За да решат случая с изчезналия куратор на музея, детективите - аматьори ще трябва да „мислят като гении от Ренесанса, за да разгадаят мистериите от рисунките на Леонардо.” За щастие, решаването на тематичните пъзели и загадки от играта не изисква образователна квалификация в областта на изкуството на Ренесанса. Всъщност, внимателното наблюдение, креативното мислене и съобразителността са всичко, от което се нуждаете, за да разрешите загадките.

Бъкингамски мистерии

Организиран от Royal Collection Trust, в сътрудничество с History Mystery, Leonardo Artmergency!  съвпада с A Life in Drawing на Леонардо. Предназначен да отбележи 500-годишнината от смъртта на художника, този забележителен спектакъл включва 12 едновременни изложби в институции в цяла Великобритания. С общо 144 творби, колекцията отразява пълната гама от интереси на Леонардо, включително „живопис, скулптура, архитектура, музика, анатомия, инженерство, картография, геология и ботаника.” В съчетание с вълнуващите преживяванияв в ескейп стаята на Бъкингам, това събитие наистина създава един завършен образ на наследството на художника.

Бъкингамски мистерии

Случаят е приключен!

Мечтали ли сте някога да разгадаете загадка на богато място като двореца? Ако е така, имате късмет! Може да го направите до 5 октомври 2019 г. в картинната галерия в Бъкингамския дворец.

Бъкингамски мистерии

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA