Kнижарница под звездите в Алпите

laFeltrinelli 3466

laFeltrinelli 3466

laFeltrinelli 3466

laFeltrinelli 3466

laFeltrinelli 3466

laFeltrinelli 3466

laFeltrinelli 3466

На един от склоновете на Монблан, където планината докосва небето, се появи нещо неочаквано – планинска книжарница, до която се стига по един единствен начин – с лифт.

Тя крие неочаквано разнообразие. По рафтовете ѝ има около 2000 заглавия. Жанровете също са най-различни – може да си изберете луксозен албум със снимки от планината или пък готварска книга. Присъстват и най-актуалните бестселъри, а децата също има на какво да се зарадват.

Името ù е laFeltrinelli 3466, разположена е на площ от 60 кв. м и предлага уникална гледка. Видът на Западните Алпи наистина е внушителен и те кара да затаиш дъх. Така се рекламира и книжарницата: „Ако искате да почерпите вдъхновение от книгите, разтворени в тишината на планината, заповядайте…”

Помещението, което е приютило това планинско царство на книгите, е всъщност част от третата станция на самия лифт Skyway Monte Bianco Funivie Montebianco S.p.a. Федерика Билер, която ръководи дейността на съоръжението, коментира, че лифтът е построен с идеята човек да се приближи още малко до планината и небето. „Благодарение на laFeltrinelli 3466, пътуването се сдобива с културна стойност”, споделя Федерика. „Планините са уникални с това, че ни дават друга гледна точка към света. По това те си приличат с книгите, а много сходства могат да се открият също и между пътешествениците и читателите.”

Наред с новите книги, ще се предлагат и срещи с техните автори. Които обещават да са незабравими, като се има предвид най-важното за laFeltrinelli 3466: мястото под звездите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA