Instagram въвежда нови функции срещу тролове и хейтъри

Въпреки цензурата на съдържанието, instagram винаги е бил слаб в борбата срещу тормоза. Но сега ситуацията се промени. Ръководителят на Instagam - Адам Мосери – обяви, че платформата ще има нови функции за борба с тормоза. Новата опция се нарича Restrict (ограничаване) и е предназначена да „насърчава положителното взаимодействие", т.е. да филтрира отрицателните коментари под вашите публикации. Функцията ще бъде насочена към тези, които обичат да пишат неприятни или обидни неща в отговор на весели постове на потребителите на мрежата. Преди да публикувате злонамерен коментар, Instagram ще ви попита: „Сигурни ли сте, че искате да го публикувате?" Потребителят трябва да помисли какво е написал преди да реши дали да го сподели. Разбира се, троловете едва ли могат да бъдат уплашени от това, но все пак това намалява броя на грубите коментари.

Втората степен на защита е специален бот, който ще следи коментарите, и ако съдържат нецензурни думи, или обиди, коментарът ще бъде видим само за хейтъра. Това се дължи на факта, че потребителите невинаги искат да се отпишат или да блокират онези, които са ги нападали в коментарите.

Ръководството на Instagram също така обеща, че с въвеждането на промените, след като профилът е бил блокиран, потребителите ще могат да го възстановят много по-бързо. Това е особено актуално за популярните блогъри с голяма аудитория, които губят основния си източник на доход при блокирането на акаунта. Сега възстановяването му отнема от седмица до месец.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA