Сериен убиец живее тайно 7 години в зоопарк и краде храна от животните

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 04 август 2019

В Австралия излезе книгата The Counter, написана от пазача на зоопарка Марк Абърнети (Mark Abernethy). В нея се разказва за опитите за залавяне на серийния убиец Малкълм Надин (Malcolm Naden), който се е крил в продължение на седем години в огромния резерват в австралийския щат Нов Южен Уелс.

Малкълм Надин

Австралийският животновъд Малкълм Надин е арестуван в началото на 2000-те години и го е заплашвала доживотна присъда. Надин е бил обвинен в убийството на братовчедка си и сексуално насилие над 15-годишно момиче през 2004 година. Също така, той е заподозрян като виновник за изчезването на друга негова братовчедка - Латиша Нолан.

Малкълм Надин

През 2005 г. Надин бяга от ареста. Дълги години той остава най-търсеният престъпник в Австралия: той се крие от правосъдието седем години, а за главата му обещават награда от 250 хиляди австралийски долара.

Авторът на книгата The Counter, която излезе на 25 юли, разказва как той и колегите му отдавна дебнат да заловят неизвестния бездомник, който се е укривал в зоологическа градина. Беглецът успявал успешно да се укрива, докато пазачите не започват да откриват следи от жизнената му дейност - опаковки от храна, обелки от плодове и дори кости на птици и малки животни.

Един ден местен ветеринар вижда неизвестен мъж да излиза на бегом от откритата клетка с костенурките от остров Галапагос. Оказва се, че натрапникът е отрязал главата на най-голямата от тях и е изсмукал червата на животното.

Малкълм Надин

След известно време тайният обитател на зоопарка става все по-смел и започва да се приближава до помещенията, в които живее живее персоналът, и да замърсява все повече и повече. Престъпникът - беглец спи на покривите на бунгалата, краде храна от хората и животните и дори използва скарата на верандата.

Персоналът забелязал, че бананите започват да изчезват редовно от клетката на слона, а обелките от тях след това се намират в различни части на зоопарка. Освен това, беглецът постоянно рови в боклука в търсене на храна.

През 2011 г. е установено местоположението на Надин, но по време на операция по залавянето му той ранява полицай и отново изчезва. Тогава около 50 полицаи се включват в издирването на Надин.

Малкълм Надин

Престъпникът е бил задържан на 22 март 2012 г., в къща в близост до град Глостър. Полицията намира полуавтоматична пушка в леговището, където се крие Надин, но по време на операцията по ареста не е стреляно от нея.

Надин е осъден за двойното убийство на роднините си на 36 години затвор.

Малкълм Надин

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA