Принцеса се отказа от титлата си заради приятеля си шаман

Норвежката принцеса Марта Луиз се отказа от кралската си титла заради турнето с приятеля си шаман

Люба Вангелова
Люба Вангелова 08 август 2019

През май тази година стана известен романът на норвежката принцеса – 47-годишната Марта Луиз и лечителя Шаман Дюрек (истинското му име е Дерек Верет). Новината толкова бурно се обсъждаше в медиите, че принцесата си позволи да осъди всички, които критикуват връзката й, като публикува изявление в профила си в Instagram.

Заедно с приятеля си Марта Луиз започва да провежда уебинари и лекции за самопознание и хармония в живота, като предприема и турне под надслов „Принцесата и Шаманът". Това име обаче е променено – Марта наскоро съобщи, че няма да изполва повече кралската си титла за свои бизнес проекти и лични интереси. Това решение е взето след дискусия в кралското семейство.

Принцесата и Шаманът

Напоследък се разгоряха дискусии относно използването на титлата ми в търговски контекст. Осъзнах, че това беше грешка от моя страна и много съжалявам. Разбирам, че подобно използване на титлата ми изглежда провокативно. След като обсъдих със семейството ми тези дискусии, реших да променя това", написа в Instagram профила си Марта Луиз. Тя подкрепи думите си със снимка, на която се вижда плакат, анонсиращ лекцията с Шаман и с нейното име, но не и с титлата й. Представителката на норвежката монархия допълва, че кралската си титла ще използва само докато изпълнява кралските си задължения.

Марта Луиз и Шаман

Марта Луиз е дъщеря на краля на Норвегия Харолд V и на кралица Соня. Преди да срещне Шаман, принцесата е живяла в 14-годишен брак с Ари Бен, с когото имат три дъщери: Мод Анджелика, Лея Изадора и Ема Талулу. Двойката се разведе през 2016 година.

Марта Луиз със съпруга си Ари Бен

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA