Моника Люински ще продуцира сериал за аферата с Клинтън

Провокативно решение, но, ако се замислим, кой по-добре от нея знае истината за събитията, които едва не доведоха до отстраняване на два пъти избрания американски президент Бил Клинтън в края на 90-те? Вероятно по-младите ни читатели не си спомнят, но някога публичното разкриване на техните отношения беше скандал с, меко казано, огромен магнитут. Оставяйки настрани правото на всеки да има личен живот, това което провокира още повече недоволство, беше фактът, че президентът продължи настоятелно да отрича аферата, докато доказателствата за нея не станаха повече от очевидни.

Също така повечето хора извън Америка сигурно не си спомнят, но връзката стана достояние, благодарение на съдебно дело, което друга жена – Пола Джоунс беше завела срещу Клинтън за сексуално насилие. Самият президент предупреждава Моника, че е възможно тя да бъде призована като свидетел и я кара да подпише  документ, който я задължава да не разкрива нищо за връзката им. Въпросното дело завършва със споразумение за 850 хиляди долара за Джоунс. Въпреки огромното напрежение, популярността на Клинтън не намалява значително и той остава на власт, а що се отнася до Люински – тя е почти систематично демонизирана от медиите.

Днес, 20 години по-късно тя ще има възможност да изрази своята гледна точка. Третият сезон на Ameircan Crime Story ще се фокусира именно върху тези събития от 1998 г. и вчера стана ясно, че Люински ще даде своя принос като продуцент на поредицата. Моника се съгасява да участва в проекта след дълга вечеря с Райън Мърфи – сценарист и режисьор на поредицата, чиито предишни два сезона проследиха делото срещу О’ Джей Симпсън и убийството на Джани Версаче. Ролята на Моника ще се изпълнява от сравнително непознатата актриса Бийни Фелдстайн, която киноманите помнят от участието й в Lady Bird, а Сара Полсън ще се превъплъти в образа на Пола Джоунс. Все още не се знае кои актьори ще изиграят Бил и Хилари Клинтън. Очаква се премиерата на сериала да бъде през септември 2020 година.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA