Кейти Пери - обвинена в сексуално посегателство

Независимо от полярността на коментарите в социалните мрежи #metoo вероятно ще остане в историята като едно от определящите социални движения в началото, а може би и средата на XXI век. През последните няколко седмици особено нашумя случаят около американския милиардер Джефри Епстийн, който години наред се е занимавал със секс трафик на непълнолетни момичета и, който намери смъртта си, преди да успее да изложи своята позиция пред съдебната система. Трябва да се съгласим, че ако не беше огромния интерес към  #metoo едва ли някой щеше да се осмели открито постави под съмнение репутацията на Епстийн, който е имал близки отношения с Доналд Тръмп, Бил Клинтън и принц Андрю – един от синовете на Елизабет II.  Но точно преди броени дни се сблъскахме и с втория тип, все по-зачестяващи обвинения в публичното пространство – гръмки, емоционални и без никаква възможност да бъдат доказани.

Този път обект на критика се оказа не друг, а певицата Кейти Пери, която от години поддържа образ на модерна феминистка и застъпник на различните. По случай девет години от излизането на нейния хитов сингъл Teenage Dream, последван от албум със същото име, който я направи световна звезда, Джош Клос (никаква връзка с модела Карли Клос) – актьорът, с който Кейти си партнира в клипа към песента, публично я обвини в непристойно поведение. „Всъщост смятах да направя кавър на укулеле, но докато си настройвах китарата си казах – няма да повече да й помагам да поддържа фалшивия си имидж" – казва той в скандален Instagram пост, в който обвинява Пери, че когато преди време двамата се засичат на светско парти, тя прави опит да свали бельото му, за да покаже половия му член пред група нейни приятели.

Клос твърди, че предполагаемите й действия са го накарали да се почувства безкрайно унизен и, че след съвместната им работа, за която получава малко повече от 600 долара, екипът на певицата се опитва да контролира неговите коментари за нея в публичното пространство. „Защо чаках девет години? Опитах се да отнеса тази тайна в гроба, за предпазя нея, но и себе си. Но този проблем е по-голям от нас и истината трябва да бъде казана." – коментира още той. На този етап певицата не е направила официално изявление, но нейните приятели побързаха да внесат яснота върху ситуацията. Стилистът Джони Ужек, на чието парти са се развили предполагаемите събития, категорично отрича Кейти да е способна на подобно неуважение и заяви, че Клос от години е обсебен от Пери. Дизайнерът на бижута Маркус Молинари също се включи в дискусията и допълни, че Джош сам е признал пред него, че има чувства към Кейти, че й е посветил песен и би „летял навсякъде по света, за да я срещне". Джош, от своя страна, не отрича, че когато запознава с певицата той наистина проявява романтичен интерес към нея, но не иска това да измести фокуса от посланието, че злоупотребата с власт не е въпрос на полова принадлежност. Времето ще покаже дали става дума за закъсняла гневна реакция от отхвърлени чувства или Кейти Пери наистина не е толкова невинна, колкото изглежда.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA