Принцеса Даяна оживява в мюзикъл

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 16 август 2019

Принцеса Даяна с право се смята за най-известната жена на своето време и историята на живота ù все още предизвиква голям обществен интерес. По биографията на лейди Ди са заснети повече от един филми - включително „Даяна: любовна история" с Наоми Уотс в главната роля. А през 2020 г. ще излезе мюзикъл, посветен на принцесата на Уелс.

Сюжетът ще се фокусира върху събитията от 1981 г., когато Даяна се омъжва за принц Чарлз. В мюзикъла са включени 23 песни от различни жанрове - от класически до модерен рок и поп хитове от 80-те години.

Кристофър Ашли - носител на наградата „Тони" - ще бъде режисьор на мюзикъла. А ролята на „Принцесата на народа” ще изиграе Джена де Ваал (Jeanna de Waal). Британската актриса има в портфолиото си такива продукции като „American Idiot”, „Wicked” и „Kinky Boots”.

Джена де Ваал
Джена де Ваал

Според актрисата, тя е невероятно щастлива от възможността да стане част от тази история и се гордее с доверието, което ù гласуват.

„Голяма чест за мен е да въплътя образа на Даяна на сцената. Наистина се надявам хора, които не са чували за нея и нейния път, да напуснат театъра с разбирането за това, което е направила за света”, казва Джена.

Що се отнася до изпълнителите на други роли, то принц Чарлз ще бъде изигран от Роу Хартрампф, херцогинята Камила Паркър – от Ерин Дейви, а кралица Елизабет II – от Джуди Кей. Предпрожекциите на мюзикъла ще започнат на 2 март 2020 г., в театъра Longacre в Ню Йорк, а премиерата е насрочена за 31 март.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA