Bombshell: три блондинки в асансьора

Звучи като начало на забавна история, но всъщност става дума за дебютния трейлър на едно от най-очакваните кинозаглавия за предстоящия зимен сезон – драмата Bombshell. В рамките на минута и половина сме въведени в  хаотичната атмосфера на офис в новинарска телевизия. Марго Роби, Никол Кидман и почти неузнаваемата Чарлийз Терон се озовават заедно в един асансьор. Няма почти никакви реплики, само скрити погледи и очевидно напрежение. Сюжетът на лентата е вдъхновен от реални събития, свързани с разразилия се през 2016 г. скандал в телевизия Fox News, когато няколко жени (две публично и четири анонимно) обвиняват изпълнителния директор на компаният Роджър Ейлс в сексуален тормоз.

Първата, която подава официално оплакване, е тв водещата с дългогодишна кариера Гретчен Карлсън, която твърди, че е била принудена да се раздели с работата си във Fox, защото е отказала да спи с Ейлс. След образуваното разследване друго популярно лице от телевизионния екран в Щатите – журналистът и водеща Меган Кели съобщава, че тя също е била жертва на нежелани аванси от страна на Роджър Ейлс в началото на кариерата си. Въпреки че никога не дава интервю по темата, Кели подробно раказва за преживения тормоз в своята автобиография. Що се отнася до Ейлс - той напуска Fox News още през лятото на 2016 година.

Според слуховете Рупърт Мърдок му поставя условие или да подаде оставка доброволно, или да се подготви за уволнение. Независимо каква е истината, фактите, които знаем са, че Роджър докрай отрича обвиненията и според споразумението, с което напуска Fox, той получава обезщетение от 40 милиона дорала. Роджър Ейлс умира през 2017 г. и няма да има възможност да каже своята гледна точка за Bombshell, който още от сега е определян като един от сигурните фаворити за наградите „Оскар". Никол Кидман влиза в образа на Гретчен Карлсън, Чарлийз Терон се превъплъщава в Меган Кели, ролята на Роджър Ейлс е поверена на Джон Литгоу, единствено Марго Роби ще изиграе измислен персонаж - Кайла Посписил, продуцент във Fox News.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA