Серена Уилямс за майчинството и помощта на съпруга й в грижата за детето

Люба Вангелова
Люба Вангелова 27 август 2019

Само преди около две години Серена Уилямс стана майка за първи път – името на дъщеря й е Алексис Олимпия.

От този момент великата тенис шампоионка, която е съшруга на основателя на Reddit Алексис Оханян, неведнъж се е изказвала по чувствителни теми като майчинството. Заедно с благотворителната организация Purple Purse Foundation спортистката се противопоставя категорично на домапшното наислие и финансовата зависимост над жените.

Серена Уилямс за майчинството и помощта на съпруга й в грижата за детето

Уилямс неведнъж е изказвала мнението си, че трябва да бъде увеличен периодът на майчинството.

Това е толкова важно... Да си майка не е лесно! Това е работа! За да успея с всичко, аз планирам нещата по график. Не мога да си представя как една жена ще трябва да се върне на работа две седмици или месец след раждане. Това е невъзможно! При мен не се получи", споделя Серена.

Серена Уилямс

Тя акцентира върху това, че бащата също трябва да се включва в отглеждането на новороденото.

Родителският отпуск е важен и за двамата родители. Майките се нуждаят от сериозна подкрепа. За съжаление битовото и финансово насилие са факт и винаги ще съществуват. Но се надявам, че ще можем да събудим обществото и призовавам да изучим всички признаци на финансовата злоупотреба. Трябва да започнем разговор по темата, за да помогнем на милиони хора", завършва тенисистката.

Серена Уилямс и Алексис Оханян

Съпругът на Серена Уилямс е автор на есе, публикувано в New York Times, в което споделя своя опит и смята, че 16-седмичен платен отпуск за бащите е задължителен, за да могат да са в помощ на майката.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA