Модна компания дарява 10 млн. евро за борба с пожарите в Амазония

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 29 август 2019

Най-богатият човек в Европа и третият най-богат човек в света - президентът на групата компании Louis Vuitton Moët Hennessy - Бернар Арно обяви намерението си да направи дарение за борба с пожарите в горите на Амазония. Конгломератът LVMH ще направи дарение от 10 милиона евро.

„Това е призив да се присъединим към всички, които вярват, че Амазония - най-ценното наследство в света - трябва да бъде защитена. Спасяване на околната среда не е само на думи и в речи. То изисква определени колективни усилия, когато възниква опасност. Горд съм, че LVMH участват в това неотложно дело и наистина се надявам мнозина да направят същото”, коментират Бернар Арно и Ян Артюс-Бертран.

Бернар Арно
Бернар Арно

Припомняме, че това не е първият път, когато Бернар Арно и LVMH даряват пари за социално значима кауза. През април Бернар обеща да преведе 200 милиона евро за реконструкцията на катедралата Нотр Дам в Париж.

Други знаменитости, които дават финансовия си принос в борбата с пожарите са Леонардо Ди Каприо (5 милиона долара), Маделин Пеш и Скайлар Остин. Освен това, мнозина обръщат внимание на проблема, призовавайки своите последователи в социалните мрежи да направят дарения. Пожарите в горите на Амазония започнаха преди около три седмици - само през август на територията са регистрирани 40 хиляди пожара, а според някои източници те са 100 хиляди. Амазонските гори произвеждат 20% от кислорода на Земята и съхраняват богато биоразнообразие.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA