Дженифър Анистън предизвика скандал

Наталия Александрова
Наталия Александрова 13 септември 2019

Звучи невероятно, нали? Никой не би могъл да допусне, че любимата на всички „приятелка" би могла да разгневи когото и да е. И все пак – никой не застрахован от грешки. Наскоро актрисата направи рядка и екслузивна поява на страниците на списание InStyle, където тя открито засегна много въпроси за своя личен и професионален живот. Материалът за Дженифър, както и придружаващата го фотосесия, имаше за цел да покаже жените над 50 години в целия им блясък и да бъде контрапункт на вярването, че красотата е ограничена до определена възраст. До тук – добре, проблемите се появиха, когато InStyle сподели корици с лика на Анистън в Instagram, които веднага привлякога вниманието на потребителите.

Особен интерес предизвика фотографията, на която актрисата е с черен сутиен, златни бижута, минимален грим и, цвят на кожата поне няколко нюанса по-тъмен от нейния естествен тен. „Къде е Дженифър Анистън? Това не е тя.", „Да видя Дженифър Анистън няколко нюанса по-тъмна ми напомня за миналото. Ако искате да сложите мургава жена корицата си, просто сложете истинска мургава жена корицата си.", „Красива корица, но защо е десет пъти по-тъмна, отколкото реално е?" – гласят само част от коментарите.

 За съжаление, това не е първият път, в който медиите си позволят да потъмнят или изсветлят кожата на определена знаменитост, без да си дават сметка (а може би не) за широкия обществен негативен отклик, който неизменно ще последва. Втората корица, на която Джен е със своя естествен тен, получи остри коментари заради очевидната намеса с фотошоп по лицето на актрисата. Анистън все още се въздържа от официално изявление, а Instyle официално обяви, че отказва да прави коментари по темата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA