„Да свалиш Уолстрийт": Pole dancing, кредитни карти, Дженифър Лопес...трябва ли ви друго?

Наталия Александрова
Наталия Александрова 17 септември 2019

Въпреки че до края на декември има още време, много критици вече се ангажираха с оценката, че „Да свалиш Уолстрийт" ще остане в историята като филма на 2019-а година. От една страна лентата бележи завръщането на поп дивата Дженифър Лопес в рамките касов хит, а от друга служи като официалния кинодебют на хип-хоп звездата Cardi B. Вдъхновен от реални събития, сюжетът ни пренася на измамно бляскавата сцена на стриптийз клубовете в Ню Йорк и проследява историята на две приятелки, готови на (почти) всичко за по-добър живот.

Hustlers

На този етап „Да свалиш Уолстрийт" е събрал 37.6 милиона долара приходи и очакванията са тази сума да се удвои. Дженифър Лопес се подготвя повече от сериозно за своята роля (не сме очаквали друго от нея), като освен че за известен период забравя за всякакви въглехидрати, тя наема услугите на професионален pole dance треньор и инсталира пилони във всеки един от своите домове. За Cardi B, която се превъплъщава в танцьорката Diamond, обаче едва ли е била необходима предварителна подготовка – звездата винаги е била откровена за своето трудно минало и по-специално за годините, в които е изкарвала прехраната си като стриптийзьорка в Бронкс.

Също, подобно на своята героиня, тя често си е позволявала да краде от своите клиенти и, без да оправдава постъпката си, подчертава, че е правила „каквото трябва, за да оцелее". Въпреки че ролятя й е малка, критиците отбелязват, дебютното изпълнение на Cardi B е блестящо и дава заявка за сериозна кариера на големия екран. Според статия в New York Magazine трябва да минат цели две години преговори, докато режисьорът на „Два свалиш Уолстрийт" Лорийн Скафария успее да убеди рап изпълнителката да се присъедини към звездния състав на хитовата продукция. Очевидно си е заслужавало – това е филм, за който ще се говори още дълго. У нас лентата е в кината от 13 септември благодарение на Forum Film Bulgaria.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA