Мона Гочев: „Да си родител е предизвикателство от първия ден"

Наталия Александрова
Наталия Александрова 27 септември 2019

Мона Гочев

Минаха почти 12 години откакто Мона Гочев успя да пребори конкуренцията и да стигне до полуфиналите на Music Idol и седем откакто тя стана част от състава на култовия тийн сериал „Революция Z”, който вече много пораснали гимназисти си спомнят с носталгия. В началото на тази година актрисата и певица влезе в нова роля – тази на майка, двамата с режисьора Радослав Гочев са горди родители на малкия Никола. Синеокият чаровник направи вече направи своя онлайн дебют и по всичко изглежда, че също е създаден за светлината на прожекторите.  Мона открито споделя своето пътуване като жена и майка със своите 77.6 хиляди последователи в Instagram и 32.2 хиляди абонати в YouTube. Тя неслучайно се нарежда в първите редици на едни от най-популярните български инфлуенсъри. Броени дни преди второто издание на нашето събитие за интернет звезди -  Bring The Bloggers 2, нашите приятели от MissBloom.bg се срещнаха с нея в разговор за майчинството и неочакваните трудности, с които се сблъскваме сред раждането.

Как мина първото ви лято с бебето?

Успяхме да заведем Никола и на планина, и на море. Със сигурност не мога да кажа, че такива пътувания с бебе са почивки, но пък са забавни и доста приключенски. В края на сезона оставихме Никола при родителите ми за няколко дни и с Радо прекарахме малко време заедно с наши приятели на много красив гръцки остров.

С какво те изненадаха тези първи няколко месеца от майчинството?

Преди да забременея бях доста неорганизирана и хаотична. Често отлагах днешната работа за утре и губех мотивация. Откакто Никола се появи, успявам да организирам времето си така, че освен грижата за детето, домакинските задължения успявам да свърша и всичките си професионални ангажименти. Осъзнах, че когато си планираш времето може да свършиш работа за една седмица в един ден. Понякога съм изморена, но винаги удовлетворена.

View this post on Instagram

На море с бебе Първата ни семейна почивка със сигурност ще остане вълнуващ и приключенски спомен. Пясъчни памперси, мокри морски дрехи, безсънни нощи и ставане в 5:30 с петела в съседния двор.. истинска романтика! 😬👶🏻🤪 Истината е, че където и да сте с вашето дете - то просто има нужда от грижи, внимание и любов. Няма значение дали сте избрали каравана или 5 звезден хотел с гледка - и в двата случая, то не помни нищo 😁👍🏼 Важното е да му показвате, че го обичате.Да сте заедно, и да се радвате на всеки момент, без значение от място и време .❤️

A post shared by Mona Gocheff (@monagocheff) on

Кое се оказа най-голямото предизвикателство?

Да си родител е предизвикателство от първия ден. Всеки ден се случва нещо ново и различно. Понякога си казваш, " ето, сега влязохме в един режим”, и хоп – Никола научава нещо ново и ежедневието ни се променя. Предизвикателство е да си съжителстваш с един малък любопитен човек, който всеки ден открива света, а ти трябва да си там, за да му помагаш в това приключение.

Как се възстанови физически след бременността?

Честно казано доста трудно. Имах лека бременност и дори в последните дни въпреки тежестта, бях в добро настроение. Наложи се спешно секцио и възтановяването след операцията ми отне няколко месеца. Имах силни болки и първите седмици почти не се движех. Не съм си и помисляла за диети и тренировки. Едва сега 8 месеца след раждането, спазвам режим на хранене и с много движение, без прекалени лишения и натоварване успях да си върна старата форма.

View this post on Instagram

6 MONTHS NICOLA 🥰🎈

A post shared by Mona Gocheff (@monagocheff) on

Планираш ли вече завръщането си на работа?

В моята работа няма заминаваме и завръщане. Има интересни проекти, желание за съвместна работа и естествено малко активност от моя страна. За сега съм се отдала на майчинството, но покрай него имам и доста приятни професионални проекти… кратки, но много приятни.

Прочетете цялото интервю на:

http://www.missbloom.bg/moda/bringthebloggers/na-sreshta-s-mona-gochev-i-nikola/

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA