Известни актьори ще четат приказки на бездомници

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 11 октомври 2019

The World’s Big Sleep Out

The World’s Big Sleep Out

The World’s Big Sleep Out

Инициативата The World’s Big Sleep Out, насрочена за 7 декември, е повече от благотворителна. Чрез нея известни звезди от света на музиката ще отправят послание към целия свят и ще привлекат вниманието ни към онези, които нямат покрив над главите си. Лица на събитието ще бъдат актьорът Уил Смит и актрисата Хелън Мирън.

Може би е дори срамно да признаем, че в наше време по света има около 1 милион бездомни хора. Още през 2016-а ООН прие декларация, според която през 2030-а всеки бездомник ще има достъп до някакво настаняване. Словосъчетанието „някакво настаняване" звучи тъжно. То е като да намериш сламена колиба за някого, във времена, в които човечеството изследва космоса и всеки ден изобретява нови технологии. Но, за съжаление, това са крещящите контрасти на нашето съвремие.

Самата акция The World’s Big Sleep Out включва четене на приказка или музикално изпълнение, които да напомнят, че има много хора, които заспиват със страх и от изтощение. Уил Смит, една от „звездите" на The World’s Big Sleep Out, ще е на „Таймс Скуеър" в Ню Йорк в нощта на 7 декември, където ще чете на бездомните.

Хелън Мирън ще е с книга в ръка на „Трафалгар" в Лондон. Ще се включат и много известни музиканти плюс улични артисти, които също ще са част от глобалната инициатива.

Организаторите на събитието призовават всички да излязат на 7 декември от уютните си домове – и ако срещнат човек без покрив над главата, да поговорят с него, да се опитат да му дарят поне топлината на разговора и доброто отношение.

Засега участие в инициативата са потвърдили около 50 големи града по света – освен Ню Йорк и Лондон, в защита на бездомниците ще будуват още Амстердам, Чикаго, Мадрид и др. Може да се включи всеки, дори и индивидуално. Защото водещо в The World’s Big Sleep Out е доброто сърце.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA