Instagram забрани опциите за разкрасяване. Сбогом на фалшивите кукли!

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 25 октомври 2019

Маските в Instagram спечелиха любовта на милиони потребители - почти всеки популярен блогър има свои собствени опции за маски. Маски с голямо разнообразие от визуални ефекти бяха налични за изтегляне - от татуировки за лице, уши на елф, лунички и коронки до филтри, които напълно променят външния вид. Големи устни и очи? Тънък нос? Изразени скули? С помощта на маска човек би могъл да се преобрази до неузнаваемост.

Обаче у разработчиците на приложения възникнаха опасения по отношение на новата тенденция. В нея те видяха пропаганда на пластичната хирургия и нездравословното отношение към собствения ни външен вид, а също така се усъмниха, че подобни маски ще повлияят неблагоприятно върху самочувствието на потребителите. Затова сега всички маски, които деформират чертите на лицето, ще бъдат изтрити, а новите версии на такива маски няма да бъдат одобрявани за пускане.

View this post on Instagram

Neww filter 🏩

A post shared by Diana Love 🏩 (@ilovediany) on

Между другото, политиката на Instagram отдавна е насочена към грижата за психичното здраве на потребителите. Така че скоро ще можете да защитите акаунта си и от нежелани потребители. А в някои страни приложението сега скрива и броя на харесванията на публикациите (потребителят може да вижда харесванията само под своите собствени публикации).

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA