Холи Бери обвини бившия си в кръвосмешение и расизъм

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 15 ноември 2019

Медиите обсъждат нови подробности от съдебния процес през 2011 г. между актрисата Холи Бери и бившия ù съпруг - модела Гейбриъл Обри. Според изданието Radar, по време на изслушване за попечителството над общата им единадесетгодишна дъщеря Нала (тогава момичето е само на 3 години), Холи обвинява Гейбриъл в расизъм към дъщеря си, емоционален натиск и кръвосмешение с един от членовете на семейството му.

Обри е едно от деветте деца в семейството. По думите на Бери, Гейбриъл е признал пред нея, че дълги години е бил във връзка с някого от сестрите или братята си. Тя също така заяви, че бившият ù партньор има сериозни психически проблеми, включително депресия и тревожност. Актрисата подчерта, че Гейбриъл отказва да потърси помощта на специалисти, заради което през 2010 г. те се разделят.

„Гейбриъл критикуваше мен и тялото ми по най-унизителния начин", твърди Холи в съда. Тя отбеляза също, че освен обиди към нея, тя е чувала и расистки забележки по адрес на дъщеря им.

По време на изслушването, адвокатът на Гейбриъл е поискал от съда да заличи по-голямата част от показанията на Бери от протокола, като е заявил, че коментарите ù не са уместни и не се отнасят до делото, изкривяват реалните факти и не почиват на доказателства. Молбата е била уважена от съда.

Холи Бери

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA