Кой ще смени Оливия Колман в The Crown?

През последните години хитовият сериал на Netflix се очертава като една от най-следените продукции на телевизионния екран. Проектът е уникален по много причини, но вероятно най-очевидната от тях е, че участниците в сюжета (или поне повечето от тях) са живи и техните взаимоотношения продължават да се развиват и в настоящия момент.

Оливия Колман

Така от една страна зрителите имат възможност да правят реална съпоставка с тв персонажите и истинските хора, които са ги вдъхновили, а от друга актьорите, които участват в сериала, имат пред себе си нелеката задача да се превъплътят в личности, които постоянно са в обектива на медийното внимание и, за които (поне така си мислим) се знае почти всичко. В този ред на мисли, всеки член на актьорския състав на The Crown е звезда и дори слух за предстоящо ново попълнение неминуемо предизвиква интереса на феновете на сериала.Без съмнение най-важната роля в продукцията е тази на кралица Елизабет II, която в първите два сезона се изпълнява от актрисата Клеър Фой, а в трети е поверена на Оливия Колман, която тази година взе "Оскар” за изпълнението си във „Фаворитката”.

Имелда Стоунтън

Наскоро в медийното пространство започнаха да циркулират слухове, че за в бъдеще Колман няма продължи работата си в The Crown и иконичния образ ще бъде поверен на Имелда Стоунтън. Британската актриса, която почитателите на франчайза „Хари Потър” веднага ще разпознаят като садистичната, но винаги любезна Долорес Умбридж, има меко казано впечатляващо реюме. Освен че е едно от най-познатите лица на лондонската театрална сцена,  тя не се страхува от противоречиви роли – да вземем за пример изпълнението й във „Вера Дрейк”, където тя играе жена, осъдена на затвор, защото извършва незаконни аборти на жени от бедните прослойки на обществото. Също така актрисата редовно участва и в касови блокбастъри, сред които „Господарата на злото”, „Влюбеният Шекспир”, „Алиса в страната на чудесата”,  „Падингтън”, филмовата на версия на „Имението Даунтън” и много други. Въпреки че от Netflix все още не са потвърдили слуховете, ние смятаме, че Имелда Стаунтън е повече от добър избор и тя ще успее да прездаде нюанси от образа на Елизабет II, за които дори не сме подозирали, че съществуват.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA