13 начина да заприличаш на Кейт Мидълтън навръх рождения й ден

Силвия Канин
Силвия Канин 09 януари 2020

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е съвременен вариант на принцесата от приказките, която всяко момиченце мечтае да бъде, когато порасне. Нейната семпла елегантност, изяществото, с което се движи и общува, умереното ѝ облекло и поведение будят възхищение у едни и недоумение при други. В професионалната ми кариера съм срещала, приблизително казано, два типа дами. Такива, които мечтаят да бъдат на мястото на Кейт Мидълтън, и такива, които считат позицията ѝ в обществото за ненужно бреме. Аз обаче считам, че елегантността, увереното говорене, балансираните маниери във вербалната и невербалната комуникация, неизменната усмивка са все елементи от образа на жената, към които е добре тя да се стреми.

В тази статия ще намерите 13 съвета за това как да се доближите до излъчването на Кейт Мидълтън и умението ѝ да оставя впечатление за истинска дама, защото всички можем да си позволим да бъдем принцеси и най-хубавото е, че имаме привилегията да го правим без да носим тежестта на кралската корона.

Научете се на самодисциплина

Първото нещо, с което можем да се доближим до присъствието и обаянието на Кейт Мидълтън, е самодисциплината. Да, това личностно качество не се придобива нито лесно, нито бързо. Но си струва да го култивираме в себе си. Ако наблюдавате Кейт Мидълтън, ще забележите как тя отговаря адекватно на всякакви ситуации, на всички изисквания на кралския протокол, на всички спонтанни изненади, пред които се изправя като млада принцеса.

kate

Усмихвайте се

Второто място е запазено за откритата, приветлива и сърдечна усмивка на Кейт. Лесно можем да си представим, че има моменти, в които не ѝ е до усмивка, но тя дава превес на позицията, която заема в обществото и в кралството. Ето защо самодисциплината бе поставена на челна позиция в този списък.

Усмивката е израз на уважение към хората, с които общуваш. Тя прави всяка комуникация по-ведра и осигурява много по-високи шансове за бъдещо партньорство - както в личен, така и в професионален план.

Заложете на умереност

Да бъдеш умерен и балансиран в поведението си и в емоциите си е сред най-важните качества, към които си струва да се стремите. С други думи, да бъдеш емоционално осъзнат е огромно предимство.  Вероятно самата Кейт Мидълтън е изпадала в ситуации, в които инстинктивно ѝ се е искало да реагира емоционално. Но поне досега никой не е присъствал на подобен случай. Подобна умереност помага не само в отношенията ни с другите, а и на нас самите - за да успеем да разсъждаваме логично и последователно, особено в критични ситуации.

 

Избирайте внимателно бижутата си

Едно от важните правила на етикета е да носиш скъпи бижута, но малко на брой и в определени случаи. Много често жените обичаме да прекаляваме с тях. Слагаме едновременно масивни обеци, колие, голям пръстен и гривна! Най-добрият вариант е да носим две (до три) бижута, като съчетанието трябва да е адекватно.

Движете се грациозно

Да си носите тиарата на главата си - буквално или просто мислено - но с грациозна походка е също признак на добра култура. Кейт Мидълтън е почти винаги на токчета, със затворени обувки (класическата обувка е с ток 6-7 см). Походката ѝ е винаги елегантна и отново умерена. Ако и вие съумеете да постигнете подобна грация, ще усетите колко по-обаятелни ставате за околните.

Кейт Мидълтън

Стойте изправени

Кейт Мидълтън има невероятно излъчване именно заради стойката си. Никога няма да я видите с разкрачени или кръстосани крака. Винаги коленете ѝ са плътно едно до друго, а глезените - кръстосани и леко встрани. По този начин краката изглеждат изключително елегантни. Гърбът ѝ е винаги изправен – няма вариант, в който тя да се е облегнала или подпряла на ръцете или лакти.

Поддържайте тялото си в добра форма

Макар да не го виждаме, Кейт Мидълтън спортува изключително редовно. Тя не излезе от форма дори по време на трите си бременности, макар да бяха в сравнително кратък период от време. Фактът, че на изписването си след ражданията тя се появи на токчета, скандализира определени хора. У мен това нейно действие събуди единствено адмирации.

Кейт Мидълтън

Обличайте се със стил

Заложете на семплите и изчистени детайли в дрехите и забравете кича. Ако искате да приличате на принцеса, то бъдете наясно, че следните съвети са не просто пожелателни,  а задължителни: деколтетата трябва да са обрани – нищо прекалено разголено; полите – около коляното, обикновено до или под него, но никога над; цветовата гама – бледо синьо, бледо розово, бледо жълто.

Червеното, например, не е цвят, на който Кейт Мидълтън залага. Предпочитаните от нея цветове са тъмно червено или бордо, но не и ярък червен цвят. Въпреки че съм убедена, че би ѝ стоял добре.

Поддържайте маникюра си изряден

Ноктите на една принцеса или кралица винаги са в телесната гама – френски маникюр или изцяло безцветен лак на ноктите. Може да ви изглежда скучно, но би ви придал умерения, елегантен стил, характерен за кралските особи.

Създайте си интензивен график и разчитайте на подкрепа

Може за някои това да не е обичайно, но Кейт със сигурност познава графика си с месеци напред. Това ѝ дава възможността да бъде добре организирана и да се справя с всичките си ангажименти. Да, тя има и екип, които ѝ помага да бъде тази, която е. Доверете се на любимите си хора или на колеги и служители. Когато човек е ангажиран, това го държи в кондиция – емоционална и психическа.

Кейт Мидълтън

Не подценявайте образованието

Кейт Мидълтън има много добро образование и това е част от харизмата ѝ. Всички неща, които Кейт прави, показват, че не е просто една красавица или кукла, която изпълнява заповедите на кралския протокол.

Учете се от най-добрите

Учете се от тези, които са признати за икони – като принцеса Даяна. Не е тайна за никого, че Кейт ѝ подражава в това няма нищо лошо – всички обичаха Даяна и като визия, и като душевност. Учейки се от най-добрите, ние си поставяме високи цели и сме мотивирани да ставаме по-добри всеки ден.

Правете добрини

Кейт Мидълтън отделя от своето време, за да рисува с деца, да пее и говори с тях, да им дарява внимание, което за тях е безценно. Всеки от нас има възможност да прави добри дела – като посещава деца, лишени от родителска грижа, или възрастни хора в домове. С малък жест можем да накараме някого да се почувства добре, освен това ще направим добро и на себе си.

 

Текст: Невена Басарова-Дичева

Невена е основател и управител на Първа Детска Академия за Добри Обноски, където деца, тийнейджъри и техните родители се обучават как да се държат в обществото, да спазват добрите маниери и правилата за поведение. Тя е  сертифициран треньор по Емоционална интелигентност и специализира „Психологично консултиране и въведение в психотерапията". Участвала е в международни семинари за обучение по бизнес етикет и протокол. Сертифицира консултант по социален етикет в престижното Minding Manners International в Лондон.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA