„Часът на Земята" наближава!

Глобалната кампания „Часът на Земята" поставя фокус върху опазената природа – нашият основен съюзник срещу климатичната криза. „Часът на Земята" в България ще обърне внимание на грижата за нашите безценни гори, които играят ключова роля в овладяване на промените в климата, като поглъщат въглеродния диоксид от атмосферата и го съхраняват в дърветата, растителността и почвата.

12е4

WWF България работи по Програма за възстановяване и опазване на горите, която си поставя две ключови цели до 2022 г.: опазването на над един милион декара вековни гори и отглеждането на половин милион млади дръвчета по бреговете на българските реки. „Часът на Земята 2020" стартира като дарителска инициатива в помощ на грижата за горите и цели да привлече подкрепата на широката общественост и бизнеса. Мащабната и скоростна промяна, от която планетата ни се нуждае е възможна само ако всички ние работим заедно за бъдеще, в което да живеем в хармония с природата", коментира Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България.

12345

Глас за българските гори ще даде родният ни представител на Евровизия – Виктория Георгиева, която застава зад каузата в ролята на водещ посланик на WWF. Всеки може да се присъедини към нея, като изпрати SMS с текст DMS GORA на 17 777 или посети wwf.bg/gora. Инициативата подкрепят още Теодосий Спасов, Максим Ешкенази, Драго Симеонов, Калин Врачански, Прея, Весела Бонева, Анжела Недялкова, Деян и Дарин Ангелови, Теодор Ушев, Hayes & Y и RDMK. Посланици на „Часа на Земята 2020" от страна на бизнеса са Playtech и iCard - дигиталният портфейл, който позволява да направиш дарение към WWF с един клик и без такса.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA