ОТ НОВИЯ БРОЙ: Куклата Barbie без крака - Мадисън ди Розарио

Впечатляваща й история и визия я превръщат в истински герой за милиони

Силвия Канин
Силвия Канин 31 март 2020

Дни преди на пазара да се появи нашият АПРИЛСКИ БРОЙ искаме да ви "погъделичкаме" като ви споделим някои от най-интересните теми, които ще прочетете вътре.

Това е история за човешкия дух и една кукла Барби без крака!

madis

Този модел на известната кукла е вдъхновен от параолимпийската шампионка Мадисън ди Розарио и е могъщ призив към всички, че духът
може да побеждава материята. „Това е може би е най-якото нещо,
което някога сте правили"
– възкликва мениджърът на Мадисън, когато концернът Mattel създава Барби, посветена на австралийската параолимпийска звезда.

Тя е включена в колекцията „Широ", отдаваща почит към всички смели жени по света. Във въпросната колекция, която отбелязва и 60-годишния юбилей на марката, са включени също кукла без коса, кукла с витилиго, кукла атлет със златен пирон в коляното, а моделите са реални известни жени. За Мадисън ди Розарио на пръв поглед това решение е сюрреалистично, но тя е изключително поласкана от факта, че нейната съдба и визия ще бъдат видими за милиони по света и ще вдъхновяват хората в неравностойно положение, и особено децата.

Тя работи в тясно сътрудничество с екипа на Mattel, за да създаде своето подобие, което се отличава с емблематичния й кок от платиненоруса коса, спортния екип и състезателната инвалидна количка. Всичко е измерено с точна прецизност, а дизайнът се доближава максимално до действителността. И не само това – състезателният инвалиден стол притежава всички функции на истинския.

Вижте тази публикация в Instagram.

I really love this sport, guys.

Публикация, споделена от Madison de Rozario (@madison.____) на

В света има немалко състезатели лекоатлети, които участват в параолимпийските игри и състезания, но защо Barbie избра именно Мадисън ди Розарио сред други над 50 модела за подражание?

ОТГОВОР НА ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ НАМЕРИТЕ В АПРИЛСКИЯ НИ БРОЙ!

Очаквайте го на пазара до броени часове!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA