Ексклузивно за Grazia България: бюти ритуала на световния блогър Сира Певида

Известната мексиканка споделя с нас как изолацията променя начина, по който се грижим за кожата си и какви са нейните стъпки

Люба Вангелова
Люба Вангелова 05 април 2020

Сира Певида е сред влиятелните дигитални дами на нашето съвремие, в каквато я превръщат уникалното й чувство за стил, красота, нейната автентичност и разбира се видео съдържанието, което създава за сайта си и за Instagram профила й. Известната мексиканка, която днес живее в Маями, от години поддържа своя блог The Walk, където публикува моменти от пъстрото си ежедневие. А то е интересно – Сира е гост на световни модни събития. Редовно посещава дефилета и RTW на най-големите луксозни модни къщи, включително Prada, Versace, Saint Laurent, Dior и много други. Сира е в непрекъснати козметични колаборации с големи брандове, като това е една от причините, които ни отведоха при нея, за да сподели с нас каква е бюти рутината й по време на карантина.

Какво според теб трябва да променим в храненето си, докато сме под карантина?

Сега е чудесен момент хората да експериментират с храната и затова виждаме толкова различни рецепти в Instagram. Сега времето е достатъчно да създаваме красиви порции. Опитвам се да се придържам към здравословното хранене, тъй като в обичайния ритъм ни е трудно да се храним правилно. Лесно е да хапваме повече, докато сме вкъщи. Затова предпочитам да следвам рутина в храненето си, за да не се отклонявам. Ставам сутрин и подреждам деня си като за обичаен работен ритъм и хапвам само това, което съм предвидила за деня. Понякога едно-две допълнителни неща!

блогърът Сира Певида

 

Ти работиш с много гримьори и козметици – кой е най-ценният съвет за грижа за кожата, който си получила и прилагаш в ежедневната си рутина?

Хидратираната кожа се поддържа преди козметиката с много вода и здравословна храна.

Как започва деня ти – каква е разликата между преди и сега?

Сега съм вкъщи с децата си, така че е малко хаотично, но е и чудесно, тъй като изкарвам много време с тях.

В условията на дома има ли начин да осигурим движение и физическа активност, които да са ни достатъчни? Имам предвид, че не всички живеем в къщи с двор и стълби, а в малки апартаменти в града.

Няма нужда да имате специално оборудване, за да тренирате. Същото е и с пространството – дори малка площ на пода е идеална за HIIT тренировка или йога.

Сира Певида

 

Какъв хранителен режим ще ни помогне да задържим формата си, да повдигнем имунитета си и да се съхраним психически?

Опитвам се винаги да ям поне един протеин и много зеленчуци при всяко хранене. Осен това много обичам зелени сокове!

Какво мислиш за масажите на лицето у дома – наистина ли можем да помогнем на контурите на лицето или това е само мода?

Вманиачена съм в грижата за кожата и обожавам масажа на лицето. Имам много инструменти, с които го правя, за да ги синхронизирам с кожата си. Сред любимите ми са кварцов двуглав ролер Refa S Carat, с който масажирам кожата в областта около очите и устните. Skin Inc Optimizer Voyage е другият, който много обичам – неговите възможности се комбинират с LED светлини.

Сира Певида

 

Как да запазим кожата хидратирана в домашни условия?

Звучи клише, но пия много вода, за да запазя кожата си хидратирана. Когато съм вкъщи в Мексико пия много кокосова вода. Любими продукти са Clinique’s Dramatically Different Oil-Control Gel, който освежава кожата ми, серумът Rodial Collagen Drops, който я хидратира в дълбочина и хидратиращият мист L’eauxygenante на Biologique Recherche.

Кое е положителното влияние, което карантината може да окаже върху красотата ни?

Мисля, че кожата ни сега има възможност да си почине и да диша, без да я гримираме, без да се налага да я защитаваме от слънчевите лъчи и от замърсяването.

Сира Певида

 

Как се грижиш за косата си – миеш ли я по-рядко, докато си си у дома?

Винаги мия косата си със студена вода и използвам много и различни маски за коса – така запазвам блясъка и обема й. Сега използвам Serum Therapist на Kerastase, хидратиращи балсам IGK Mistress Hydrating Balm и Olaplex No. 3 Hair Perfector.

Сега не ползваме много стайлинг продукти – това ще помогне ли да възстановим косата си?

Тъй като гелът, лакът за коса или пяната правят косата ни по-чуплива и слаба, освен това сега й спестяваме и топлинната стилизация, мисля, че би трябвало да излезем от карантината с една наистина прекрасна и ислна коса.

Сира Певида

 

Значи можем да излезем след кризата по-красиви и по-здрави от домовете си?

Можем и вярвам, че трябва да направим всичко необходимо, за да се случи точно това. Имаме времето, което ни е нужно.

Вижте още:

Мария Драганова между луксозните стоки, youtube и Лондон

ЕКСКЛУЗИВНО: Това е Тита, която издаде първия си самостоятелен албум и има какво да ви каже!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA