M·A·C Cosmetics oбяви, че кампанията VIVA GLAM дарява 10 милиона долара в борбата с пандемията Covid-19

Кристина Гочева
Кристина Гочева 06 април 2020

M·A·C Cosmetics обяви, че дългогодишната кампания VIVA GLAM, която подпомага организации и програми, които покриват основни нужди и услуги на уязвимите общности, ще направи дарение в размер на 10 милиона щатски долара на 250 организации в борбата с пандемията от COVID-19.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M·A·C Cosmetics (@maccosmetics) on

 

За да добави още средства към M·A·C VIVA GLAM, M·A·C призовава всички хора да се включат с борбата от вкъщи като подкрепят кампанията с купуването на червило от линията VIVA GLAM.

През 1994г., M·A·C VIVA GLAM е създаден в разгара на епидемията от СПИН като механизъм за реагиране на общността, за да направи значима разлика в живота на хората, които са засегнати и живеят с вируса на ХИВ/ СПИН, при което 100% от продажбите на червила от линията VIVA GLAM бяха насочени към организации, които подкрепиха тази мисия.  

Двадесет и шест години и повече от 500 милиона щатски долара по-късно, M·A·C VIVA GLAM продължава да подкрепя уязвимите общности в условията на нова глобална пандемия.

mac

Допълнителната подкрепа ще даде възможност на съществуващите партньори за извънредни средства за помощ в борбата с COVID-19 - да продължат да предоставят жизненоважни услуги, включително хранителни доставки, лекарства, както и тестване и лечение на диагностицирани случаи, особено тези, които са имунокомпроментирани.

Конкретни примери по програмата за дарения включват:

• Проект Angel Food - продължава да работи като основна услуга за болните хора, като доставя три седмици храна на нуждаещи се, като са наети готвачи и работници, които поради кризата са останали без работа.

Partners in Health (PIH) работят в тясно сътрудничество със съответните здравни министерства, за да осигурят готовност във всички общности, в които обслужват. Като част от цялостен план, те инсталират мерки за контрол на инфекциите и глобални вериги на доставки, които работят усилено за намаляване на сериозния недостиг на маски, ръкавици, препарати за миене и почистване, които са в основата на контрола на инфекциите.

Освен това VIVA GLAM ще продължи да набира средства в подкрепа на общностите на изложените на риск жени и момичета, LGBTQ, както и хората, които живеят с вируса на ХИВ/СПИН.

За да се включите в кампанията е необходимо да купите нюанс от линията червила VIVA GLAM и като изпратите Instagram съобщение с #MACVIVAGLAM.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA