Всички говорят за Мария Бакалова, определено има защо

Талантливата българска актриса завладя Холивуд за стотни от секундата. Поздравяваме я искрено!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 28 октомври 2020

Фотография: Instagram / @mariabakalovaofficial

Шансът да сте пропуснали името на Мария Бакалова в последните дни е доста малък, защото всички говорят за нея. Талантливата бургазлийка, която спечели цялата популярност на света с участието си в "Борат 2" успя да завладее Холивуд с такава завидна лекота, че дори се настани на първото място в престижна класация на IMDb.

24-годишната Бакалова е завършила НАТФИЗ, а екранното си превъплъщение в Тутар - 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Борат в продължението на комедията от 2006 г., е нейният най-голям успех и, оказва се, чиста случайност.

Тя отива на кастинг в последния момент и се оказва избрана измежду над 600 момичета от цял свят, явили се на прослушване. Точно така Мария се озовава в главния актьорски състав на "Борат 2", който вече може да откриете в каталога на Amazon Prime Video.

"Точно преди една година цялото това "американско приключение” започна... на шега... реших в последния момент (както винаги без никаква подготовка) да се избъзикам с "Американската мечта”, 2-3 седмици по-късно бях зверски уплашена, след като ме извикаха на проби в Лондон, че ще изнасилят, убият и продадат органите. Отказвах."

"В един момент обаче, се реших- поне да си направя една екскурзия до Англия, пък каквото стане. Година по-късно, карам карантината с гледка към знака "HOLLYWOOD” в огромна къща и в процес на най-якия и смешен филм ЕВЪР", споделя самата тя в официалния си Instagram акаунт, където последователите ѝ вече не са никак малко.

За да представи иначе успешната лента, Мария се появи и в шоуто на Джими Кимъл, където в образа на Тутар, предизвика водещия да съблече панталоните си в ефир и да ги даде на нея и екранния ѝ баща Саша Барън Коен, който вече коментира, че тя заслужава "Оскар".

"Тя е забавна и има способността да изнесе цяла сцена и да ви разплаче. Тя е единствена по рода си. Представете си, че идвате за първи път в Америка и играете роля с реални хора в някои ужасяващи ситуации. Тя премина през всичко това. Тя е откритие. Ще е пародия, ако не вземе "Оскар", споделя самият той, а редица издания като Vanity Fair, The Guardian и Variety определено потвърдиха неговата теза.

578

Успоредно с всичко това, Бакалова се настани и на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на IMDb - поредният абсолютен прецедент, тъй като за първи път българско име застава на върха на звездната листа, изпреварвайки имена като Лили Колинс, Ана де Армас, Ан Хатауей, Матю Макконъхи, Том Круз, Марго Роби и Леонардо ди Каприо.

На това му казваме истинско постижение, заслужаващо не само аплодисменти, но и няколко поклона. Браво, браво, БРАВО!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA