Simone Rocha x H&M: Мода, която се изживява

Новата дизайнерска колаборация на H&M е с ирландската визионерка Симон Роша.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 януари 2021

За Симон Роша нещата, които се превръщат в повратна точка на нейната кариера, са онези с истинско значение в живота. Това е и основният момент при създаването на дизайнерската колаборация с H&M, специално за която ирландката преразглежда архивите на марката, за да комбинира предишни колекции с внимателно преработване на нови любими дизайни.

"Честно казано, наистина бе емоционално да преживявам отново всички модели - това е чудесен шанс да разсъждавам върху сезоните, с които се гордеех особено, и да прегледам важни колекции", споделя тя в официално изявление. "Архивът е важен за начина, по който работя като дизайнер, така или иначе. Ние не сме марка, която изоставя идеи всеки сезон - често се обръщаме към минали предложения и продължаваме да ги развиваме като силует и форма."

Колекцията Simone Rocha x H&M включва фирмено дамско облекло, както и мъжки и детски модели, отбелязвайки, че за първи път тя предлага гардероб за цялото семейство, а всички дрехи са проектирани да бъдат в разговор помежду си. Откриваме деликатни рокли от тюл, тартан, риза с мъниста, плетени мотиви, палта, искрящи бижута и бляскави обувки, докато цветовата гама е традиционната за бранда комбинация на кремаво, розово, червено и черно.

"Моят подход беше да помня, че за някои това ще бъде въведение в Simone Rocha, докато за други - шанс да си припомнят историята на марка, която са следвали известно време. Чрез H&M всички ще имат достъп до нови, вечни, специални модни решения - перфектни и за онези, решили да се посветят на капсулния гардероб. 

Семейството е от първостепенно значение за Роша, както и за звездните приятели и сътрудници, които вдъхновяват работата ѝ. В това число влизат стилистът Роби Спенсър, моделът Текс Макмилън, Адуа Абоа и известната актриса Дейзи Едгар-Джоунс.

"Бих казала, че дрехите на Роша са създадени за всички - на каквато и да е възраст, с каквато и да е форма или размер, с какъвто и да било стил. Усещам, че дрехите ѝ са създадени да се носят и да бъдат изживявани. Модата трябва да бъде такава", споделя звездата от Normal People.

Simone Rocha x H&M ще бъде факт на 11 март.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA