Пътешествие до дълбините на международния подземен свят

13 януари 2021

"Трафиканти с Мариана Ван Зелнер" е новата поредица по любимия National Geographic, която ще ви заведе на места, на които не сте подозирали - най-опасните черни пазари в света. 

Начело на всяко от разследванията в тази поредица от 8 части е известната журналистка и носителка на наградите „Пибоди" и „Дюпон" Мариана ван Зелер. Тя разглежда сложната и често белязана от насилие вътрешна динамика на контрабандните мрежи. Докато се потапя все по-дълбоко в подземния свят, Мариана открива, че хората, които управляват тези канали, всъщност много приличат на нас самите.

NG

Зрителите ще станат свидетели на едно приключение с мисия до места, които рядко могат да бъдат видени, и ще надникнат зад завесата на криминалния свят. Мариана прекарва известно време с основни играчи в различни нелегални дейности – от трафиканти на тигри през международните измамници и фалшификатори до търговци на
оръжие и фентанил.

По пътя си тя се среща с редица служители на службите за сигурност, бивши затворници, колеги журналисти и местни жители, повлияни по един или друг начин от престъпната дейност. Всичко това в желанието си да представи от множество гледни точки тези трафикантски мрежи, които акумулират трилиони долари в сивата икономика, но често в същността си са непознати за обществото.

NG

ГЛЕДАЙТЕ "Трафиканти с Мариана Ван Зелнер" ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК ОТ 22:00 ПО NATIONAL GEOGRAPHIC

фотография:  National Geographic, Muck Media

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA